Rămâi conectat

Actualitate

Controale în sectorul legume-fructe: Inspectorii de la Agricultură au remarcat calitatea alimentelor românești

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectorii din cadrul ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au efectuat controale în sectorul agroalimentar.  Aceștia au constatat că legumele și fructele românești respectă standardele de calitate și de siguranță alimementară, conforme cu Programul Național de Monitorizare a Reziduurilor de Pesticide.

În urma controalelor efectuate, inspectorii ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu atribuții în sectorul legume fructe au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 123.500 lei, pentru nereguli privind trasabilitatea și etichetarea și un număr de 118 avertismente, cu planuri de remediere a deficiențelor, arată un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis marți.

Totodată, inspectorii fitosanitari din cadrul Autorității Naționale Fitosanitare verifică pe tot parcursul anului respectarea normelor prevăzute în Programul Național de Monitorizare a Reziduurilor de Pesticide la toate loturile de legume și fructe expuse la comercializare în piețele agroalimentare de către producătorii autohtoni persoane fizice și în hypermarket-uri de către cooperativele sau grupurile de producători din domeniul legume-fructe.

Până la această dată au fost prelevate 2.106 probe din toate sortimentele de legume-fructe și din toate bazinele de producție legumicolă din țară și au fost analizate 2.072 probe, iar 34 probe se află în lucru.

Precizăm că până la această dată, la toate probele analizate nu au fost constatate depășiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide, fiind îndeplinite standardele de calitate și neprezentând riscuri pentru consumatori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea