// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Contribuția Spitalului din Cugir la lansarea Tratatului Național ”Pancreatita acută și cronică”

Cu ocazia Congresului Național de Chirurgie care a avut loc recent, la Sinaia, a fost lansat Tratatul național “Pancreatita acută si cronică” redactat sub egida unor nume cu rezonanță în medicina românească și anume: Prof. Dr. Mircea Beuran, Prof. Dr. Andrada Seicean, Prof. Dr. Marcel Tanțău si Prof. Dr. Mircea Grigorescu. La eveniment a luat parte în calitate de coautor și cunoscutul medic chirurg de la Spitalul Orășenesc Cugir, dr.Terezia Mureșan (foto).

”Am avut onoarea de a fi cooptată coautor al acestui tratat, care se vrea o prezentare exhaustivă a patologiei pancreatice. Am participat la redactarea a două importante capitol ale tratatului, precum: ,,Pancreatita acută – complicație a actului chirurgical”; ,,Leziunile traumatice ale pancreasului și Fistulele pancreatice”, a declarat reputatul medic cugirean. Domnia sa susține că participarea la redactarea acestui tratat a fost  o mare onoare, dar si o dovadă în plus că activitatea academică este posibilă și în spitale precum Spitalul Orășenesc Cugir. ,,Consider că acest lucru ține de dăruirea și pasiunea față de această nobilă meserie – cea de medic. Acest tratat vast, prin conținutul științific valoros, poate reprezenta un sprijin informațional de calitate pentru specialiștii care se confruntă cu patologia pancreatică”, a conchis dr. Terezia Mureșan.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419