Rămâi conectat

Curier Județean

Contribuția Spitalului din Cugir la lansarea Tratatului Național ”Pancreatita acută și cronică”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu ocazia Congresului Național de Chirurgie care a avut loc recent, la Sinaia, a fost lansat Tratatul național „Pancreatita acută si cronică” redactat sub egida unor nume cu rezonanță în medicina românească și anume: Prof. Dr. Mircea Beuran, Prof. Dr. Andrada Seicean, Prof. Dr. Marcel Tanțău si Prof. Dr. Mircea Grigorescu. La eveniment a luat parte în calitate de coautor și cunoscutul medic chirurg de la Spitalul Orășenesc Cugir, dr.Terezia Mureșan (foto).

”Am avut onoarea de a fi cooptată coautor al acestui tratat, care se vrea o prezentare exhaustivă a patologiei pancreatice. Am participat la redactarea a două importante capitol ale tratatului, precum: ,,Pancreatita acută – complicație a actului chirurgical”; ,,Leziunile traumatice ale pancreasului și Fistulele pancreatice”, a declarat reputatul medic cugirean. Domnia sa susține că participarea la redactarea acestui tratat a fost  o mare onoare, dar si o dovadă în plus că activitatea academică este posibilă și în spitale precum Spitalul Orășenesc Cugir. ,,Consider că acest lucru ține de dăruirea și pasiunea față de această nobilă meserie – cea de medic. Acest tratat vast, prin conținutul științific valoros, poate reprezenta un sprijin informațional de calitate pentru specialiștii care se confruntă cu patologia pancreatică”, a conchis dr. Terezia Mureșan.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea