Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

ConstructPLUS 2024 – finanțare pentru construcții. Când demarează programul

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ConstructPLUS 2024 – finanțare pentru construcții. Când demarează programul

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) își face cunoscută inițiativa de a deschide apelul de depunere a cererilor de finanțare pentru programul ConstructPLUS! Acest program, lansat cu scopul de a sprijini atât IMM-urile, cât și întreprinderile mari înființate sau aflate în activitate, vine în întâmpinarea nevoilor din sectorul construcțiilor.

Oportunități pentru dezvoltarea capacităților de producție

Începând de luni, 8 aprilie a.c., companiile cu personalitate juridică vor putea aplica pentru obținerea de granturi nerambursabile. Scopul acestor fonduri este facilitarea înființării și dezvoltării capacităților de producție pentru materiale de construcție, în conformitate cu standardele și nevoile actuale ale pieței.

Proces de eligibilitate simplificat

Pentru a evalua eligibilitatea și analiza cererilor de finanțare, aplicanții trebuie să transmită situațiile financiare anuale aprobate, referitoare la perioada 2020-2022. Companiile nou-înființate sunt exceptate de la această cerință.

Citește și: Majorarea salariilor din construcţii şi agricultură se AMÂNĂ: Ce motiv a invocat premierul Ciolacu

Documentația necesară va include situația activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, precum și contul de profit și pierdere. Aceste documente trebuie să fie depuse la ANAF pentru a confirma autenticitatea lor.

De asemenea, se va verifica rentabilitatea cifrei de afaceri a întreprinderilor active în ultimii 3 ani fiscali și dacă acestea dețin capitaluri proprii pozitive la finalul exercițiului financiar din 2022.

Proceduri de depunere a cererilor

Cererile de acord pentru finanțare, împreună cu documentele justificative, trebuie să fie transmise la Registratura MEAT, situată în București, la adresa: Calea Victoriei nr. 152, Sector 1. Este esențial ca plicurile să conțină mențiunea: „Direcția Politici Industriale și Finanțări pentru Industrie – O.U.G. nr. 68/2023”.

Buget și perioadă de implementare

Programul ConstructPLUS! este un program multianual, activ pentru perioada 2023 – 2026 și este gestionat de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Bugetul total alocat pentru program este de 596 milioane euro, distribuit pe mai multe categorii de finanțare, pentru a acoperi necesitățile din întreaga perioadă de implementare.

Pentru a oferi o perspectivă mai clară asupra sprijinului financiar oferit, sunt prezentate două exemple de calcul al ajutorului de stat, în funcție de investiție și regiunea în care aceasta este realizată.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului încurajează toate companiile eligibile să aplice pentru acest program și să contribuie astfel la creșterea și dezvoltarea sectorului construcțiilor în România. Pentru mai multe informații și detalii referitoare la procesul de aplicare, se poate accesa site-ul oficial al MEAT sau se poate contacta direct Registratura Ministerului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea