Rămâi conectat

Actualitate

Condiţii hoteliere îmbunătăţite în secţia de obstetrică – ginecologie din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pacientele din Alba, internate in Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, vor avea parte de standarde hoteliere crescute prin amenajarea de grupuri sanitare noi şi dotarea cu 40 de paturi, cu saltele cu huse, şi 40 de noptiere. Mobilierul a fost donat de un cetăţean german, iar Spitalul din Alba Iulia a asigurat fondurile pentru transport. De asemenea au fost alocate şi lenjerii noi pentru această secţie.

Pacientele internate pe Secţia de obstretică şi ginecologie și-au exprimat nemulțumirile printr-un chestionar. Acestea au  declarat că sunt mulţumite de serviciile medicale, dotări şi personal, dar sunt nemulţumite de condiţiile de spitalizare. Lăuzele au reclamat în special absenţa grupurilor sanitare pe aripa secţiei unde sunt internate după naștere.

„Pe această secţie vor fi patru grupuri sanitare, fiecare cu mai multe boxe. Două dintre aceste toalete vor fi amenajate în aripa de nou-născuţi, şi vor fi destinate femeilor care au născut, deoarece lor le era greu să se deplaseze până în partea cealaltă a secţiei. Deja au fost demarate lucrările şi săptămâna viitoare vor fi finalizate. De asemenea vor fi refăcute toaletele deja existente în aripa cu saloane a secţiei şi grupurile sanitatre de la sălile de naşteri. Anterior una dintre sălile de naşteri a fost modernizată şi dotată cu un pat de naştere modern, care poate răspunde la toate nevoile pacientelor”, a explicat asistenta şefă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Monica Oneţiu.

Paturi, noptiere şi lenjerie nouă

Secţia de obstretică şi ginecologie va primi şi 40 de paturi cu huse şi tot atâtea noptiere precum şi lenjerie de pat nouă.

„Au fost comandate 763 de lenjerii noi, pentru Spitalul din Alba Iulia, din care a fost asigurat şi necesarul Secţiei de obstretică şi ginecologie. De asemenea vor fi repartizate şi 40 de paturi cu saltele cu husă şi 40 de noptiere cu tăblie rabatabilă, care pot fi transformate în masă. Mobilierul a fost obţinut prin donaţie de la un cetăţean german. Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a asigurat suma de 2.200 de euro pentru transportul mobilierului”, a mai spus asistenta şefă Monica Oneţiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea