Condamnarea în cazul crimei din Partoș este cea mai grea pedeapsă pronunțată de Tribunalul Alba în ultimele două decenii

Paul Voicu - Primar 2020

Condamnarea în primă instanță, respectiv închisoare pe viață pentru Mădălin Miki Lupu, pentru crima și tentativa de omor din Partoș, este cea mai grea pedeapsă pronunțată de Tribunalul Alba în ultimele două decenii.

Mădălin Miki Lupu a fost condamnat, marți, la închisoare pe viață, fiind acuzat că a intrat într-o gospodărie din Alba Iulia, unde a omorât cu lovituri de piatră o femeie de 80 de ani, rănindu-l grav și pe fiul acesteia. Două zile mai târziu a ajuns acasă, în Botoșani, unde a mai comis o crimă.

ELIT

Potrivit unui comunicat de presă trimis, marți, de Tribunalul Alba, Lupu Mădălin Miki, în vârstă de 25 de ani, din Botoșani, a fost condamnat la închisoare pe viață și daune morale în valoare de 250.000 de lei, după ce, anul trecut, a intrat într-o gospodărie din Alba Iulia, iar când s-a întâlnit cu proprietara a lovit-o cu o piatră de mari dimensiuni, dar și cu picioarele, în zona capului și a pieptului, până a decedat. Pe fiul acesteia l-a rănit grav, acesta fiind internat o perioadă lungă de timp în spital.

A fost condamnat la pedeapsa detențiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată. Prin hotărârea pronunţată de Tribunalul Alba, inculpatul a fost obligat să plătească părţii civile suma de 250.000 lei cu titlu de daune morale. Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Competenţa de soluţionare a apelului revine Curţii de Apel Alba Iulia”, potrivit Tribunalului Alba.

Mihail David - 2020

La ultimul termen al acestui proces, procurorul a solicitat pedeapsa închisorii pe viață, cerându-i magistratului să țină cont că acesta nu a avut niciun fel de remușcări, cu toate că și-a recunoscut fapta, dar și pentru că este recidivist, fiind eliberat condiționat. De asemenea, procurorul i-a amintit magistratului că două zile mai târziu, după faptele de la Alba Iulia, Lupu a mai comis o crimă, la Botoșani, în circumstanțe similare.

Lupu Mădălin Miki a reușit să fure din gospodăria în care a intrat, în iulie 2017, suma de 4.300 de lei, precum și obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte. Imediat după aceea, el a mers cu taxi până la Cluj-Napoca, plătind cursa, probabil, chiar cu banii furați de la femeia pe care a omorât-o.

Când a ajuns în județul Botoșani, inculpatul a mai comis o crimă în condiții similare, intrând în casa unei femei vârstnice cu scopul de a fura. Acest caz se află pe rolul instanțelor din Botoșani.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...