Concursurile de admitere la INM și în magistratură 2018 – Opt candidați din Alba au obținut punctaj de trecere la proba de verificare a cunoștințelor juridice

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Institutul Național al Magistraturii a publicat punctajele candidaților care au susținut prima probă (de verificare a cunoștințelor juridice) la cele două examene pentru magistrați, din anul 2018, respectiv examenul de admitere la INM, unde sunt scoase la concurs 300 de posturi (170 vor fi pentru judecători și 130 pentru procurori) și examenul de admitere în magistratură, pentru ocuparea a 31 de posturi de judecător și 30 de posturi de procuror.

Conform listei pentru admiterea în INM, au susținut prima probă peste 2.500 de candidați, iar pe lista pentru admiterea directă în magistratură figurează peste 850 de candidați la prima probă. La examenul de admitere la INM au obținut cel puțin 70 de puncte 324 de candidați, iar la admiterea în magistratură 61 de candidați au luat cel puțin 70 de puncte.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

La admitere la INM, dintre cei 39 de candidați din Alba care au susținut proba de verificare a cunoștințelor juridice, doar 6 au obținut cel puțin 70 de puncte, după cum urmează:

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

1. Todea Andra Maria – 81 de puncte)
2. Bâlc Diana – 78
3. Neag Alexandru David – 75
4. David Andreea Valeria – 72
5. Glogovețan Eugenia Carla – 71
6. Moldovan Iulia – 70

La admitere în magistratură, dintre cei 9 candidați din Alba care au susținut proba de verificare a cunoștințelor juridice, 2 au obținut cel puțin 70 de puncte, după cum urmează:

1. Băieș Gheorghe Cosmin – 80 de puncte
2. Ciugudean Georgeta Adriana – 70

Structura examenului este aceeași pentru toți candidații: o probă scrisă, de tip grilă, cu 100 de întrebări din cele patru materii – drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal – care are caracter eliminatoriu (candidații trebuie să obțină măcar 70 de puncte), urmată de un test scris de raționament logic și de un interviu.

La testul de logică participă doar cei care au promovat testul de cunoștințe juridice, iar pentru a fi admis la a doua probă candidații trebuie să răspundă corect la măcar 30 de întrebări din cele 100 ale căror răspunsuri se punctează.

Aceste prime două probe constituie etapa I din examen. Nota obținută la prima etapă e suma notelor obținute la cele două probe, în raport cu următoarea pondere: 70% – prima probă, 30% – a doua probă. Pentru a ajunge la interviuri, candidații trebuie să treacă cu brio de ambele probe scrise, dar numai în ordinea descrescătoare a notei obținute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs.

Nota obținută la concurs este suma notelor obținute la prima etapă și la interviu, calculată astfel: 75% va fi nota de la prima etapă și 25% va fi nota de la interviu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Robespierre 25 septembrie 2018 at 14:09

bravo, andruta! maestrul.

Comentariile sunt oprite