Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan: Servicii medicale mai bune în 10 localități din Alba. Vor fi construite centre comunitare integrate

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan: Servicii medicale mai bune în 10 localități din Alba. Vor fi construite centre comunitare integrate

Recent, Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea proiectelor depuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru construirea și dotarea a 200 de centre comunitare integrate în zonele în care accesul la servicii medicale este deficitar.

În total, la nivel național, pentru îmbunătățirea serviciilor medicale în mediul rural și în unele zone din mediul urban, au fost puse la dispoziție 40 de milioane de euro.

La nivelul județului Alba au fost aprobate 10 proiecte depuse de către unitățile administrativ-teritoriale. În acestea vor fi construite sau modernizate centre comunitare integrate, după cum urmează:

  1. Înființare centru comunitar integrat în orașul Teiuș;
  2. Construcție și dotare centru comunitar integrat în comuna Râmeț;
  3. Construcție și dotare centru comunitar integrat în comuna Roșia de Secaș;
  4. Centru comunitar integrat în municipiul Aiud;
  5. Reabilitare, modernizare și dotare centru comunitar integrat în comuna Horea;
  6. Construcție și dotare centru comunitar integrat în comuna Sâncel;
  7. Construcție și dotare centru comunitar integrat în comuna Jidvei;
  8. Înființare centru comunitar integrat în comuna Sohodol;
  9. Centru comunitar integrat, comuna Sona;
  10. Centru comunitar integrat, oraș Câmpeni.

Acestea au fost selectate în urma unui proces riguros de evaluare, având în vedere nevoile medicale specifice ale fiecărei comunități. În aceste centre vor funcționa cabinete pentru medicii de familie, laboratoare de tip “point of care” pentru analize uzuale, cabinete pentru medici specialiști, cabinete pentru moașe și cabinete stomatologice.

Îmbunătățirea asistenței medicale comunitare o să reducă nivelul actual ridicat al spitalizărilor, pentru multe afecțiuni, iar prin implementarea acestor proiecte se va asigura accesul echitabil al pacienților la servicii medicale adecvate.

Construcția acestor centre va reduce timpul și costurile asociate deplasărilor către orașele mari, dar și riscul de a întâmpina dificultăți în obținerea îngrijirii medicale necesare.

De asemenea, aceste investiții reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii sistemului de sănătate la nivel local. Centrele comunitare integrate vor aduce beneficii semnificative pentru comunități. Sănătatea este un drept fundamental, iar aceste centre reprezintă un pas important în direcția asigurării acestui drept pentru toți.

Subprefectul județului Alba

Corneliu Mureșan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea