Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă: Realizări importante ale deputatului Radu Marcel Tuhuț în Parlamentul României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Realizări importante ale deputatului Radu Marcel Tuhuț în Parlamentul României

Deputatul Radu Marcel Tuhuț are peste 100 de inițiative legislative, la care este semnatar ori cosemnatar, pe care le-a elaborat sau susținut, dintre dintre care 32 au devenit legi. Mandatul său a început la final de decembrie 2020, iar în anul 2021 a avut 25 de inițiative legislative, în anul 2022 – 29 de proiecte de legi, în anul 2023 – 37 de inițiative legislative. În anul 2024 a susținut, a semnat ori elaborat – 10 propuneri legislative.

Una dintre propunerile legislative, care a devenit lege, vizează Legea educației naționale. Această modificare legislativă prevede ca autoritățile publice locale să aibă posibilitatea schimbării destinației instituțiilor de învățământ, după primii 3 ani de la întreruperea activității educaționale, fără aviz din partea Ministerului Educației. Astfel, noua lege (nr. 271/2021) oferă o mai mare putere de decizie la nivel local unde există școli care zac nefolosite, deși aici ar putea fi construite cămine de bătrâni sau alte activități sociale.

Alt exemplu vizează Legea nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții. Propunerea legislativă (acum Lege 303/2021) a fost realizată pentru ca fermierii să poată realiza construcții agricole pe terenuri extravilane fără a mai fi necesară trecerea terenului respectiv în intravilan.

Un alt proiect devenit lege vizează Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (Lege 74/2022). Modificarea legislativă prevede asimilarea stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă pentru perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001, în care salariații au desfășurat diverse activități în locurile de muncă încadrate conform legislației anterioare în grupa I și/sau grupa a II-a de muncă.

Alte inițiative promulgate legi vizează protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, sistemul unitar de pensii publice, sprijinirea educației și îmbunătățirea serviciilor medicale, drepturile pacienților, diminuarea risipei alimentare, modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare.

O altă inițiativă legislativă, care încă nu a devenit lege, dar pe care a elaborat-o pentru a repara o inechitate, vizează modificarea ordonanței nr. 27/1996, astfel încât și persoanele din Munții Apuseni să beneficieze de reducere de 50% la serviciile de apă și salubrizare, la fel ca persoanele din Biosfera ”Delta Dunării”, având în vedere măsurile de sprijin instituite pentru ambele zone. Propunerea legislativă va deveni lege doar dacă va fi susținută și de ceilalți parlamentari.

De asemenea, Radu Marcel Tuhuț a inițiat peste 200 de întrebări și interpelări parlamentare prin care a solicitat realizarea de investiții în spitale și școli, reabilitarea infrastructurii rutiere, respectarea drepturilor oamenilor în fața atacurilor animalelor sălbatice, dar și acordarea de reduceri, la facturile de curent, pentru persoanele din Munții Apuseni, în conformitate cu legislația în vigoare.

De asemenea, alte demersuri parlamentare au vizat extinderea programului ”Masă caldă” în mai multe localități din județul Alba; sprijin pentru compania Cupru Min Abrud și angajați; accesibilizarea accesului la servicii medicale în mediul rural și îmbunătățirea calității actului medical în urban; sprijinirea mediului privat, scăderea prețurilor la lemnele de foc pentru populație; sprijin pentru turismul rural și montan, pentru fermieri, agricultori și crescători de animale; alocarea de sprijin financiar guvernamental pentru zonele din Apuseni afectate de inundații; plafonarea prețurilor la alimente și la energie.

Printr-un amendament bine fundamentat și depus la proiectul legii bugetului de stat, a obținut bani pentru investiții în spitale și biserici din Munții Apuseni. Nu în ultimul rând, în toți acești ani, a fost alături de oameni, transmițând autorităților centrale fiecare solicitare. Ușa biroului deputatului Radu Marcel Tuhuț a fost și va fi mereu deschisă.

Acestea sunt doar o parte din demersurile deputatului Radu Marcel Tuhuț. Toate aceste informații sunt disponibile pe site-ul Camerei Deputaților.

Cabinet parlamentar


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 1 milion de lei la Câlnic: Licitația lansată pe SEAP pentru un proiect de eficiență energetică

Bera Larisa

Publicat

în

Investiție de peste 1 milion de lei la Câlnic: Licitația lansată pe SEAP pentru un proiect de eficiență energetică Administrația comunei Câlnic, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirea sediului primăriei. Citește și: Dispensarul uman din Sântimbru urmează să fie reabilitat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea