Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț deputat PSD de Alba: Ministrul Năsui și năstrușnicele sale cuvinte privind companiile de armament de la Cugir!

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț deputat PSD de Alba: Ministrul Năsui și năstrușnicele sale cuvinte privind companiile de armament de la Cugir!

Am citit, zilele trecute, cum ministrul Economiei, Claudiu Năsui, prezenta asemenea unei mari realizări eliberarea din funcție a celor doi administratori speciali de la Uzina Mecanică și Fabrica de Armament Cugir. De parcă în spatele acestei măsuri ar fi stat ani întregi de muncă asiduă și sacrificii multiple când, de fapt, a fost vorba de o simplă decizie, semnătură. Aștept de la ministru să ne spună câte locuri de muncă, pe posturi de execuție, vor fi create în schimbul celor două funcții pe care le-a blamat și în urma cărora, cum spunea el, face economie la bugetul de stat. Sau cu cât vor crește salariile angajaților!

Însă cel mai trist este că domnul Năsui dezinformează, manipulează și jignește munca a circa 2.000 de persoane, care lucrează aici, spunând că aceste două companii sunt păguboase și înregistrează pierderi. Dacă ar fi avut o simplă curiozitate, înainte de a posta clișee pe Facebook, ar fi consultat site-ul Ministerului Finanțelor, sau alte site-uri de profil, unde ar fi văzut că cele două unități au avut milioane de euro profit și importante cifre de afaceri, cel puțin pe timpul Guvernării recente a PSD. Ceea ce înseamnă că aici oamenii lucrează, își fac bine treaba, iar salariile trebuie crescute!

”Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor” – spune ministrul, lovind cu bâta, fără să-l intereseze cum și pe cine lovește. Unitățile de la Cugir, domnule ministru, nu trăiesc de pe banii contribuabililor, ci aduc venituri la bugetul de stat, iar oamenii care lucrează aici fac cinste țării noastre!

Electrica Furnizare Discount

Nu comentez oportunitatea sau necesitatea eliberării din funcție administratorilor speciali, care este atributul Ministerului Economiei, sub tutela căruia se află ROMARM, ci modul în care a înțeles domnul Năsui să o facă! Cum a ales domnia sa să pună la ”zidul infamiei” persoane care au ocupat, de-a lungul timpului, aceste funcții, a căror activitate, sunt convins, nu o cunoaște și nu îl interesează. Este preocupat doar de like-urile pe care le strânge pe Facebook, în urma acestor postări ”explozive”, lipsite de acuratețe și explicații suficiente. În caz contrar, ar fi făcut aceste demersuri fără prea multă publicitate sau cel puțin fără a împroșca cu noroi. Și nu, nu pot fi acuzat de niciun fel de subiectivism, întrucât cei doi administratori speciali, proaspăt eliberați din funcție, sunt liberali! Aici e vorba de ceva mai mult decât de politică: de principii! De modul în care un ministru ”bate” toba și bravează când semnează o astfel de decizie.

”Acești administratori speciali nu făceau absolut nimic” – mai spune ministrul Economiei. De unde știți, domnule ministru? Ați fost vreodată la Cugir să urmăriți activitățile companiilor, să vă interesați de problemele pe care le întâmpină și să veniți în sprijinul angajaților?  Am văzut, în schimb, că v-ați fotografiat într-o fabrică de armament din Brașov, neștiind sau neinteresându-vă că acest lucru este strict interzis, în contextul securității militare și a importanței strategice a unor astfel de unități.

Vorbiți, de asemenea, domnule ministru, despre privatizarea companiilor de stat, fără a avea proprietatea cuvintelor, termenilor și consecințelor acțiunilor pe care le realizați. Fără a avea un plan concret pentru industria de apărare, fără a vă interesa situația comenzilor sau a altor aspecte de importanță strategică. Vânzarea companiilor românești în plină criză economică este cea mai mare ticăloșie pusă la cale de acest Guvern! Iar acum veniți cu această temă în discuție și o puneți în cârca unui angajat când aici este vorba despre o lege, despre o decizie politică.

”Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului. Continuăm #RevolutiaBuneiGuvernari” – își încheie ministrul postarea. Să înțelegem că eliberarea din funcție a câtorva persoane sunt de natura opririi vreunui jaf? Sau că aceste demersuri înseamnă o bună guvernare? În înțelegerea mea, cel puțin, o bună guvernare înseamnă creșterea veniturilor în raport cu prețurile, creșterea calității vieții, investiții în principalele sectoare, continuarea programelor de dezvoltare locală. Ne-ați umplut podul cu creșterea economică, pe care nu o resimte nimeni. Veniturile oamenilor sunt tot mai mici în comparație cu cheltuielile pentru utilități și bunuri de consum, iar traiul zilnic e tot mai greu.

Sunteți responsabil, domnule ministru, să depuneți diligențele necesare, astfel încât companiile de stat, care se află în subordinea dvs., să meargă bine, să producă profit, oamenii să aibă un loc de muncă bine plătit, condiții decente și beneficiile pe care le merită. Nu să îmbrăcați în minciuni și calomnii două concedieri, mai ales dacă nu cunoașteți specificul și activitatea!

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL de Alba: Parlamentul a adoptat azi Schema de ajutor la plata energiei pentru populație și operatorii economici

Publicat

în

După ce, în urmă cu mai puțin de o săptămână, Senatul a aprobat o serie de noi avantaje menite să sprijine atât populația României cât și sectorul economic național în fața creșterii prețurilor la energie Legea a trecut astăzi și de ultima etapă a dezbaterilor, fiind adoptată și de Camera Deputaților. Măsurile de sprijin se vor aplica în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

Prin adoptarea acestei legi ne vom asigura că românii nu vor plăti mai mult decât în decembrie 2020 pentru facturile la energie! Pe de o parte, se pune în practică un mecanism de compensare a facturilor, în același timp luându-se și măsura plafonării prețurilor la electricitate și gaze naturale. Sunt măsuri deosebit de importante, de care vor beneficia circa 70% din români.

• PLAFONAREA PREȚURILOR se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale. Prețurile plafonate sunt: 0,37 lei KWh – gaze naturale și 1 lei KWh – energie electrică , acestea fiind prețurile finale care pot fi facturate de către furnizori beneficiarilor de prevederile referitoare la plafonare!

Electrica Furnizare Discount

În completarea plafonării, clienții casnici vor beneficia și de schema de compensare. Cantitățile de energie pentru care se acordă compensație sunt următoarele: • 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022); • echivalentul în kWh a 1000 m3 de gaze naturale pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022). Trebuie menționat că se acceptă și o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10% din aceste valori, tocmai pentru a elimina cazurile în care, pentru un consum de 1 sau 2 kilowati in plus, față de cotă, cetățenii nu se mai puteau încadra în schema de compensații.

O altă serie de măsuri se aplică pentru IMM-uri. Astfel, pentru toţi operatorii economici se exceptează, în cazul energiei electrice, plata contravalorii tarifelor reglementate, respectiv tariful de introducere/extragere din rețea, tariful de distribuție, tariful de servicii de sistem, tariful de transport, precum și de la plata certificatelor verzi, contribuției pentru cogenerare de înaltă eficiență şi accizei.

În cazul gazelor naturale, se exceptează plata contravalorii costului de transport, tarifului de distribuție și accizei.

În ultimele zile am avut numeroase consultări, atât cu Ministrul Energiei și cu colegii mei din PNL, cât și cu colegii din opoziție, astfel încât să reușim să ajungem la o formă legislativă acceptată de toate părțile, care să ofere o protecție reală cetățenilor și IMM-urilor. Mă bucur că această lege a trecut într-o formă în care va fi de un real ajutor pentru cetățeni și pentru IMM-uri. Astfel de măsuri se iau și în celelalte țări europene, pentru că această criză a energiei este una care se resimte în toată Europa, nu doar la noi.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PSD, Călin Matieș: Firmele familiei primarului Pleșa decontează mai mult decât toate spitalele din Alba la un loc

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PSD, Călin Matieș: Firmele familiei primarului Pleșa decontează mai mult decât toate spitalele din Alba la un loc

În plină pandemie, când sistemul de sănătate plesnește din toate încheieturile și spitalele gem de bolnavi, revoluția bunei guvernări se simte la Alba Iulia din plin. Cu numai 2 firme se golește la propriu bugetul Casei de Asigurări de Sănătate Alba și nimeni nu își poate explica modul în care plafoanele CAS Alba ajung cu precădere, în majoritate, către 2 firme susținute din umbră de primarul de Alba Iulia, Gabriel Pleșa. Că doar sunt afacere de familie…

Din datele mele, cele două firme conduse de familia primarului Gabriel Pleșa au obținut în luna septembrie nu mai puțin de 131.514 lei pentru servicii medicale de recuperare, iar în luna în curs deja au ajuns la suma de 119.723 de lei. Nimic de zis dacă toate s-ar întâmpla corect, legal și cinstit. Dar oare numai mie îmi bate la ochi faptul că toate spitalele din județ la un loc nu decontează nici măcar jumătate de la CAS pentru servicii de recuperare din cât reușește familia Pleșa prin doar 2 firme?

Electrica Furnizare Discount

În comparație, luna aceasta Spitalul Județean de Urgență Alba, Spitalul Mun.Sebeș Spitalul Mun.Aiud și Spitalul Abrud, în total, au decontat abia 62.770 de lei pentru serviciile de recuperare medicală. Adică jumătate din cât au reușit să facă firmele de care se leagă numele actualului primar.

Începând de curând, furnizorii de astfel de servicii medicale nu mai au obligația să transmită către CAS Alba contractele de muncă ale angajaților. Singurul document cerut este Adeverința de Liberă practică. În cazul firmelor campioane din județul Alba (SC BIO TERAPIA PLUS SRL și SC KINETOMEDICA PLUS SRL), marea majoritate a celor care figurează ca și angajați au atestat de maseori sau kinetoterapeuti.

Doar că unii dintre ei vând pe la magazinul de cuie, alții pe la MIMI…alții prin Marea Britanie. PE masa șefilor CAS Alba însă sunt trimise lună de lună Atestatele de Liberă Practică, pe baza cărora ulterior se decontează rapid peste 25.000 euro cam în fiecare lună… Pentru că cei din CAS Alba nu se chinuie să verifice realitatea din teren, s-a ajuns la un program de lucru aberant pe hârtii, cu centre care au deschis de la 08.00-22.00, cu angajați care lucrează în aceeași zi (la fel, mai mult în documente decât în realitate) câte 6-8 ore în ambele centre terapeutice…

Noroc că au venit USR-iștii din Alba să ne convingă pe toți că revoluția bunei guvernări a început din fruntea Primăriei Alba Iulia! Acum poate înțeleg și alții de ce lupta mare este ministerul Sănătății și șefii de CAS-uri din România.

Mă voi ocupa personal să aduc schimbările legislative pentru ca din banii și impozitele noastre să se poată controla la sânge cine și ce decontează, pentru servicii prestate cu adevărat și pe pacienți care există și fizic, nu doar pe hârtii. Înțeleg că este o practică învechită în județul Alba… Mea culpa că abia acum aflu aceste grozăvii! Cred că se impune și un control riguros de la București la CAS Alba și mă voi ocupa să cer și acest lucru cât de curând.

Senator PSD ALBA
Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Președintele PSD Alba, Radu Tuhuț: Prețurile polițelor RCA au explodat din cauza unui guvern PNL incapabil să își protejeze cetățenii!

Publicat

în

Președintele PSD Alba, Radu Tuhuț: Prețurile polițelor RCA au explodat din cauza unui guvern PNL incapabil să își protejeze cetățenii!

Trag un semnal de alarmă în privința exploziei prețurilor la RCA și solicit guvernanților să ia măsuri în regim de urgență pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți să plătească polița de asigurare la prețuri mult mai mari.

Coaliția dreptei ne lasă o imagine greu de digerat, o radiografie a unui stat eșuat sub guvernarea unui președinte rupt de realitate și de voința românilor, o guvernare PNL-USR-UDMR care va rămâne în istoria neagră a României, pentru dezastrul în care au adus țara și pentru ignoranța cu care s-au aplaudat unii pe alții în timp ce românii sărăceau din ce în ce mai mult, de la o zi la alta. Milioane de români sunt afectați de creșterea accelerată a prețurilor la polițele RCA.

Domnule premier demis,

Nu mi-ar ajunge o singură declarație politică să enumăr toate domeniile pe care le-ați adus în pragul falimentului fără să țineți seama că în definitoriu cei care vor suferi și care vor plăti toate efectele acestor experimente socio-economice neo-liberale sunt românii.

Electrica Furnizare Discount

Aceiași români pe care i-ați mințit că pandemia s-a terminat doar ca să vă faceți campanie electorală, aceiași români cărora le-ați dublat prețul la gaze și lumină, cărora mai aveți puțin să le dublați prețul la benzină și cărora mai nou li se triplează și prețul la asigurările obligatorii de tip RCA, totul sub privirea atentă a unor politicieni anti-români.

Domnilor guvernanți,

Domnule prim-ministru,

În urma falimentului celei mai mari companii de profil din România, prețul asigurărilor de tip RCA a explodat ajungând la o valoare mult mai mare decât prețul poliței precedente.

Zilnic primesc mesaje de la oamenii din județul Alba care ne solicită să luăm măsuri pentru destructurarea acestui cartel al asigurărilor de mașini care au pus monopol pe țară și vor să profite de incapacitatea guvernului de a-și proteja proprii cetățeni în fața acestui jaf.

Știu că mai nou vă scuzați că nu mai aveți puteri depline și nu mai puteți ajuta românii în fața acestor hoți la drumul mare, dar declarațiile dumneavoastră sunt departe de adevăr și mai apropiate de complicitate.

Cu toate acestea, vă solicit domnule prim-ministru, să începeți de urgență o anchetă asupra acestor companii care profită acum de falimentul City Insurance și care practică prețuri speculative pe piață.  De asemenea, vă solicit să începeți și o anchetă pentru verificarea unei posibile înțelegeri de monopol între societățile de asigurări privind creșterea bruscă a prețurilor RCA. Arătați măcar în ultimul ceas că vă pasă puțin de români!

Cu respect pentru județul Alba,

Președinte interimar PSD Alba,

TUHUȚ RADU-MARCEL

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare