Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba: Alba Iulia este orașul Unirii și reunirii naționale! La mulți ani tuturor românilor!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba Iulia este orașul Unirii și reunirii naționale! La mulți ani tuturor românilor!

Din 1918, Alba Iulia este pentru toți românii ”Orașul Marii Uniri”. Însă pentru noi, locuitorii județului Alba, Alba Iulia este mult mai mult decât atât. Alba Iulia este o adevărată capitală, un oraș unic, un oraș simbol în istoria României.

Ziua de 1 Decembrie este una specială pentru toți românii, dar mai ales pentru noi, cetățenii din Alba, județ aflat în inima României și în centrul reunificării naționale. Astăzi reflectăm asupra sacrificiilor și eforturilor înaintașilor noștri, ne bucurăm de prezent și privim cu speranță spre viitor, către o Românie mare, puternică și unită!

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

România a parcurs un drum lung și anevoios de la Marea Unire până în prezent. Am trecut prin momente dificile, dar am reușit să ne menținem unitatea și să ne dezvoltăm într-o țară modernă, stabilă, democratică și influentă la nivel european. Astăzi privim cu recunoștință față de cei care au dus la îndeplinire cel mai înalt act de voință al tuturor românilor – Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României – reușind să formeze o țară mare, puternică și unită.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Social-democrații au jucat un rol-cheie în realizarea Marii Uniri. Aceștia au fost prezenți în număr mare de 1 Decembrie, în anul 1918 și au reprezentat jumătate din numărul membrilor Consiliului Național Român Central, organismul politic care a dat glas revendicărilor politice ale românilor. De altfel, la inițiativa PSD Alba busturile social-democraților români care au contribuit la acest obiectiv sunt din nou amplasate în cetate, de jur-împrejurul Sălii Unirii, unde le este locul.

În această zi de sărbătoare, este important să ne reamintim că fiecare dintre noi are un rol de jucat în construirea viitorului nostru comun. Trebuie să continuăm să lucrăm împreună pentru a consolida valorile noastre fundamentale: democrația, libertatea, solidaritatea și respectul reciproc.

Cu sprijinul premierului PSD, Marcel Ciolacu, Alba Iulia a primit anul acesta o sumă record pentru sărbătorirea Zilei Naționale și dezvoltarea frumosului nostru oraș. Un PSD Alba nou, modern, mândru de tradiția social-democrată din Ardeal și de rezultatele noastre pentru județul Alba transmite gânduri bune tuturor românilor! La mulți ani, România! La mulți ani, albaiulieni!

PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dorin Nistor și-a anunțat candidatura din partea PNL, pentru un nou mandat la Primăria Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dorin Nistor și-a anunțat candidatura din partea PNL, pentru un nou mandat la Primăria Sebeș Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș, și-a anunțat candidatura din partea Partidului Național Liberal, pentru un nou mandat de edil al orașului. Citește și: Lista numelor vehiculate pentru alegerile europarlamentare 2024: Mircea Hava nu figurează în primele 19 locuri   „Astăzi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea