Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Investițiile în sănătate, prioritate a PSD Alba: Europarlamentarul Victor Negrescu, împreună cu medicii social-democrați Adrian Bara si Alexandru Tudor, au prezentat ministrului Alexandru Rafila nevoile pacienților din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Investițiile în sănătate, prioritate a PSD Alba: Europarlamentarul Victor Negrescu, împreună cu medicii social-democrați Adrian Bara si Alexandru Tudor, au prezentat ministrului Alexandru Rafila nevoile pacienților din județ

Creșterea calității serviciilor medicale rămâne, în continuare, o prioritate pentru PSD Alba. Europarlamentarul Victor Negrescu și medicii Adrian Bara și Alexandru Tudor se implică pentru rezolvarea problemelor pacienților din județul nostru. Aceștia au purtat, joi, discuții cu ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, despre investițiile în sănătate necesare în Alba. Cu această ocazie au fost prezentate o parte dintre nevoile pacienților.

Medicul stomatolog, cadru universitar Adrian Bara, a abordat, pornind de la inițiativa avută la nivelul județului Alba, tema implementării de programe pilot privind accesibilizarea serviciilor medicale de prevenție și conștientizare a importanței sănătății orale pentru persoanele aflate în zone defavorizate.

Un pas important pentru sănătatea dentară a persoanelor din zone greu accesibile se poate face prin dezvoltarea unor cabinete medicale mobile, a sistemului de telemedicină, dar și prin accesibilizarea fondurilor europene pentru medicii stomatologi care dezvoltă servicii în zone defavorizate rurale sau montane. Aceștia merită un punctaj mai bun pentru achiziția de aparatură medicală performantă.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Alexandru Tudor, medic obstetrică-ginecologie, pe lângă patologia pe care o tratează, a abordat și tema pacienților cu insuficiență renală cronică. Un accent important a fost pus pe situația bolnavilor din zona de munte a județului nostru și au fost analizate soluțiile de simplificare a accesului la servicii de dializă. Această problemă de sănătate publică poate fi soluționată prin înființarea de noi centre, aproape de pacienți, astfel încât să nu mai fie nevoiți să parcurgă periodic zeci de kilometri pentru viața și sănătatea lor.

Europarlamentarul Victor Negrescu a adus în discuție fondurile europene, inclusiv cele din Programul Național de Redresare și Reziliență, de care poate beneficia județul nostru pentru creșterea calității serviciilor medicale. Acesta a solicitat fonduri suplimentare pentru spitalele din județul Alba, a detaliat nevoile investiționale și a prezentat proiectele promovate de consilierii județeni ai PSD Alba privind modernizarea Spitalului Județean și crearea unui centru oncologic în județul Alba.

Așa cum s-a văzut în ultimii ani, pe agenda PSD Alba, un loc central îl ocupă asigurarea serviciilor medicale pentru pacienți, îmbunătățirea calității actului medical și extinderea serviciilor de sănătate, astfel încât pacienții să beneficieze de cel mai bun tratament, cât mai aproape de casă.

Comunicat de presă,

Organizația județeană a PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Școala din Cunța, modernizată după mai bine de 12 ani printr-o investiție de 3,6 milioane lei: A fost predat amplasamentul locației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Școala din Cunța, modernizată după mai bine de 12 ani printr-o investiție de 3,6 milioane lei: A fost predat amplasamentul locației Școala Gimnazială Cunța va fi modernizată și reabilitată printr-o investiție de 3,6 milionae lei. La sfârșitul săptămânii acesteia a avut loc predarea amplasamentului. Citește și: Peste 3.6 milioane de lei pentru modernizarea Școlii Gimnaziale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea