Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, în prim-planul ședinței miniștrilor educației din Uniunea Europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, a fost invitat să vorbească în deschiderea ședinței miniștrilor educației din Uniunea Europeană despre necesitatea asigurării accesului la educație de calitate pentru toți elevii din Europa. Intervenția lui s-a realizat la invitația Portugaliei, țară care deține președinția Consiliului Uniunii Europene și care a apreciat contribuțiile eurodeputatului român, pe timpul pandemiei, în domeniul educației.

”Sunt onorat că am vorbit în deschiderea ședinței miniștrilor educației din Uniunea Europeană la invitația Președinției Portugaliei la Consiliul UE. Am vorbit despre nevoia de a ne asigura că toți copiii au acces la educație de calitate peste tot în Europa. Ce s-a întâmplat în timpul pandemiei nu mai trebuie să se repete niciodată. Uniunea Europeană trebuie să prioritizeze investiția în educație și să își asume leadershipul global în domeniu. De aceea, Parlamentul European susține creșterea alocărilor pentru educație din planurile naționale de redresare. Transformarea digitală a educației nu înseamnă înlocuirea educatorului, ci trebuie să fie realizată împreună cu profesorii, cursanții, comunitățile educaționale și locale pentru a deveni motorul creșterii calității, accesului și performanței educației. Din păcate, din partea României, a participat doar un secretar de stat. Poate de aceea sistemul educațional din România a fost atât de afectat de blocajele și deciziile luate în pandemie. România poate accesa oportunitățile de finanțare europene doar dacă participă la luarea deciziilor în zona de educație”, a scris Victor Negrescu pe rețelele sociale.

Vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu este autorul amendamentului aprobat de Parlamentul European prin care se recomandă statelor membre să aloce minim 10% pentru educație din Planurile Naționale de Redresare și Reziliență.

Cadru universitar specializat în domeniul afacerilor și fost ministru delegat pentru afaceri europene, responsabil de pregătirea României la Consiliul Uniunii Europene, Victor Negrescu s-a luptat la nivel european european încă de la începutul pandemiei pentru sprijinirea educației. În acest sens a avut mai multe inițiative precum crearea primei tablete educaționale românești, distribuite gratuit la mii de copii din județul Alba și din restul țării, dezvoltarea unui canal video cu resurse educaționale sau achiziționarea de echipamentele de protecție și medicale pentru școli și copii din medii defavorizate.

Eurodeputatul a redactat și obținut un sprijin important din partea Parlamentului European pentru raportul său privind digitalizarea educației, document care prevede, printre altele, resurse speciale pentru zonele fără conectivitate la internet. În acest sens, a sprijinit mai multe proiecte de conectare a zonelor izolate din Munții Apuseni și a inițiat un proiect pilot de peste 2 milioane de euro ce vizează accesul la educație digitală în respectivele zone fără conexiune.

De asemenea, a solicitat majorarea fondurilor pentru educație în Planurile Naționale de Redresare și Reziliență, bani cu care, la nivelul județului Alba, pot fi renovate și construite școli, pot fi achiziționate mijloace de transport electrice și poate fi îmbunătățită întreaga infrastructură digitală. Nu în ultimul rând, a întocmit și prezentat autorităților raportul privind starea sistemului de învățământ românesc oferind soluții europene privind creșterea accesibilității și calității educației în contextul pandemic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea