Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, în prim-planul ședinței miniștrilor educației din Uniunea Europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, a fost invitat să vorbească în deschiderea ședinței miniștrilor educației din Uniunea Europeană despre necesitatea asigurării accesului la educație de calitate pentru toți elevii din Europa. Intervenția lui s-a realizat la invitația Portugaliei, țară care deține președinția Consiliului Uniunii Europene și care a apreciat contribuțiile eurodeputatului român, pe timpul pandemiei, în domeniul educației.

”Sunt onorat că am vorbit în deschiderea ședinței miniștrilor educației din Uniunea Europeană la invitația Președinției Portugaliei la Consiliul UE. Am vorbit despre nevoia de a ne asigura că toți copiii au acces la educație de calitate peste tot în Europa. Ce s-a întâmplat în timpul pandemiei nu mai trebuie să se repete niciodată. Uniunea Europeană trebuie să prioritizeze investiția în educație și să își asume leadershipul global în domeniu. De aceea, Parlamentul European susține creșterea alocărilor pentru educație din planurile naționale de redresare. Transformarea digitală a educației nu înseamnă înlocuirea educatorului, ci trebuie să fie realizată împreună cu profesorii, cursanții, comunitățile educaționale și locale pentru a deveni motorul creșterii calității, accesului și performanței educației. Din păcate, din partea României, a participat doar un secretar de stat. Poate de aceea sistemul educațional din România a fost atât de afectat de blocajele și deciziile luate în pandemie. România poate accesa oportunitățile de finanțare europene doar dacă participă la luarea deciziilor în zona de educație”, a scris Victor Negrescu pe rețelele sociale.

Vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu este autorul amendamentului aprobat de Parlamentul European prin care se recomandă statelor membre să aloce minim 10% pentru educație din Planurile Naționale de Redresare și Reziliență.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cadru universitar specializat în domeniul afacerilor și fost ministru delegat pentru afaceri europene, responsabil de pregătirea României la Consiliul Uniunii Europene, Victor Negrescu s-a luptat la nivel european european încă de la începutul pandemiei pentru sprijinirea educației. În acest sens a avut mai multe inițiative precum crearea primei tablete educaționale românești, distribuite gratuit la mii de copii din județul Alba și din restul țării, dezvoltarea unui canal video cu resurse educaționale sau achiziționarea de echipamentele de protecție și medicale pentru școli și copii din medii defavorizate.

Eurodeputatul a redactat și obținut un sprijin important din partea Parlamentului European pentru raportul său privind digitalizarea educației, document care prevede, printre altele, resurse speciale pentru zonele fără conectivitate la internet. În acest sens, a sprijinit mai multe proiecte de conectare a zonelor izolate din Munții Apuseni și a inițiat un proiect pilot de peste 2 milioane de euro ce vizează accesul la educație digitală în respectivele zone fără conexiune.

De asemenea, a solicitat majorarea fondurilor pentru educație în Planurile Naționale de Redresare și Reziliență, bani cu care, la nivelul județului Alba, pot fi renovate și construite școli, pot fi achiziționate mijloace de transport electrice și poate fi îmbunătățită întreaga infrastructură digitală. Nu în ultimul rând, a întocmit și prezentat autorităților raportul privind starea sistemului de învățământ românesc oferind soluții europene privind creșterea accesibilității și calității educației în contextul pandemic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea