Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat şi trebuie să mai dăm UN VOT în Camera Deputaţilor (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Programul de guvernare al Partidului Mişcarea Populară cuprinde aproximativ 200 de proiecte şi măsuri concrete care, odată aplicate, vor ajuta România să facă un pas semnificativ înainte din punct de vedere economic, social, administrativ.

Candidații la parlamentare care vă reprezintă vor lupta pentru ca temele de importanță națională întemeiate pe dorințele și pe voința sau votul dumneavoastră să devină legi în Parlament. Așa cum ne știți de multă vreme, vom milita pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Numai un Parlament suplu și cu cheltuieli mai mici va funcționa eficient.

Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român, iar alegerea Camerelor Parlamentului – Camera Deputaţilor şi Senatul – se face prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, potrivit legii electorale.În ceea ce priveşte numărul deputaţilor şi al senatorilor, acesta se stabileşte prin legea electorală, în raport cu populaţia ţării. La data de 22 octombrie 2009, Preşedintele României a emis Decretul pentru organizarea unui referendum naţional prin care a chemat poporul român să-şi exprime voinţa cu privire la două probleme de interes naţional: trecerea la un Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La întrebarea „Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?” s-au înregistrat  7.765.573‎ de răspunsuri  „DA”. În considerarea faptului că numărul deputaţilor şi al senatorilor se stabileşte prin legea electorală, alegerea acestora se face de către cetăţenii cu drept de vot, iar voinţa lor este suverană. Aplicarea rezultatului referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300 nu mai poate fi amânată. Suntem la un deceniu distanță, iar voința a aproape 8 milioane de români nu a fost pusă în practică.

 Din 2009, PMP încearcă să convingă parlamentarii că dorința poporului trebuie să fie pusă în aplicare. În prezent, există 465 de parlamentari. PMP este SINGURUL partid care propune și susține reducerea acestui număr la 300. ”Doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat şi trebuie să mai dăm UN VOT în  Camera Deputaţilor.  91% dintre români vor reducerea numărului de parlamentari la 300”, spune președintele PMP Alba Clement Negruț, într-o scrisoarea deschisă trimisă către liderii politici. Partidul Mișcarea Populară cere clasei politice să dea un exemplu, să-și reformeze instituțiile și să înceapă chiar cu micșorarea Parlamentului.

Trebuie să demonstrăm că ştim să ne respectăm angajamentul faţă de cetăţeni. Reprezentativitatea în Parlament a PMP va oglindi faptul că avem aceleași obiective și aceleași așteptări. Împreună, le vom face posibile.

Alege PMP, iar noi vom alege să fim 100% în slujba dumneavoastră. Pentru că așa suntem noi, cei din PMP: facem mai mult decât să ne propunem, înfăptuim mai mult decât să vă promitem!

Comandat de Partidul Mișcarea Populară Alba, C.M.F. 11200012, distribuit de UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea