Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Din datoria către STP, de aproape 1 milion de euro, primăria a plătit doar 10%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viteza cu care Gabriel Pleșa amestecă dezinformarea, minciuna, abuzurile, discriminarea și nerespectarea legii este năucitoare. Este imposibil să nu-i răspunzi cu aceeași monedă acestui om, care anunță că a plătit 10% din datoriile către STP – ca și când ar fi dat banii pentru un an de zile, în avans. În timp ce angajații noștri sunt insultați și batjocoriți fără salarii, prin atitudinea discreționară a domnului Pleșa care plătește când și cum vrea, în așteptarea falimentului STP.

Ne întrebăm dacă, nu cumva, orbit de război, Pleșa mai vede câte victime nevinovate rămân în urma ambițiilor sale și ale intereselor de grup pe care le reprezintă. Oferim opiniei publice încă o dovadă de speță joasă, prin care Livio Dario, un operator care nici nu s-a apropiat de licitația câștigată de STP, își asociază interesul cu persoana primarului, prin lașitatea unei oferte fără valoare și imaginară, băgată pe sub ușă. O propunere cu care Pleșa încearcă, obsesiv, să convingă pe unii consilierii locali că Alba Iulia trebuie să renunțe la AIDA TL și la cel mai bine supravegheat și funcțional sistem de transport zonal din România.

Iată cum stau lucrurile, de fapt, în prezent, în timp ce domnul Pleșa nu respectă nici mandatul Consiliului Local de a semna noul contract, nici locuitorii pentru care STP nu poate susține, încă, gratuitățile:

· 8000 este numărul celor afectați de suspendarea gratuităților la transportul local. De la pensionari, până la elevi ori donatori de sânge și de la veterani de război, până la persoane cu handicap și însoțitorii lor. E rezultatul generat, în mod direct, de primarul Gabriel Pleșa, care a creat și a întreținut, constant, acest război cu, până la urmă, cetățenii.

· Susține că a plătit din facturile restante către STP. Vreți adevărul? Vi-l zic! A plătit, doar 10% din cât are să ne dea. Uită, nu îl interesează sau omite să spună că suntem un operator privat, care are de achitat salarii restante către angajați, furnizorii de combustibil, de piese de schimb, de uleiuri ori consumabile. La care se adaugă impozite către bugetul de stat sau chiar către cel al Municipiului Alba Iulia.

· Așa cum a constatat instanța, primarul REFUZĂ, fără motive obiective, să participe la ședințele AIDA TL în care s-ar putea aproba contribuția municipiului Alba Iulia, la bugetul de transport, conform OG 26/2000, fapt care ar debloca total această situație.

· Întârzie voit semnarea contractului 26/48 din data de 07.01.2021 și propune, din nou, angajarea unui avocat, cu toate că are deja trei contracte la activ, pentru a intra într-o luptă imaginară cu AIDA-TL și STP. Primăria are, deja, un avocat pentru asta. Domnul Bercu a semnat motivarea recursului iar juristul primăriei, același prezent la primul termen, este angajat și disponibil. Acest contract ar merge către cine? Și, mai ales, de ce?

· Se contrazice singur când afirmă că există un contract mai vechi, în vigoare, iar avocatul Bercu, în motivarea recursului, arată clar că noul contract este valid și produce efecte „Hotărârea nr. 2/07.01.2021 și, ca act subsecvent, contractul de delegare a gestiunii nr. 26/48 din data de 07.01.2021, vor produce efecte juridice împotriva UAT Municipiul Alba Iulia începând cu intrarea în vigoare a contractului, adică din 08.01.2021 și în continuare, până la momentul constatării nelegalității HCL nr. 2/07.01.2021. Aceste efecte constau în nașterea unor obligații de plată în sarcina UAT Municipiul Alba Iulia …”.

Nu am ezitări să afirm că întârzie în mod vizibil semnarea contractului cu STP și aprobarea plăților către AIDA-TL. De la învestirea sa ca primar, societatea noastră este în întârzieri de plată și de 3 luni de zile, lucru pe care îl considerăm inacceptabil. Și nu pot omite faptul că ne-a restituit inclusiv facturi aferente vechiului contract. Considerăm că un astfel de comportament reprezintă un semnal de alarmă pentru orice firmă onestă care e interesată să depună oferte la licitațiile publice organizate de către Municipiul Alba Iulia.

STP va fi în măsură să înceteze suspendarea călătoriilor beneficiarilor de gratuitati DOAR după ce salariile angajaților societății vor fi platite „la zi”, prin virarea banilor pe cardurile bancare ale acestor oameni.

Gabriel Pleșa trebuie să înțeleagă faptul că nu el e Alba Iulia, ci că Alba Iulia este orașul ale cărui interese trebuie să le respecte în baza legii și a obligațiilor contractuale asumate de municipalitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea