Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Alin Ignat, deputat PNL de Alba: Ideile pentru care am luptat, ca deputat liberal de Alba, s-au impus în noile măsuri fiscale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Alin Ignat, deputat PNL de Alba: Ideile pentru care am luptat, ca deputat liberal de Alba s-au impus în noile măsuri fiscale

Încă de la primele discuții, de la primul draft de ordonanță care prevedea un adevărat asalt fiscal împotriva mediului privat din România, m-am opus categoric și am spus foarte clar că nu voi vota niciun act normativ care să distrugă motorul economiei printr-o taxare profund excesivă și injustă.

Am explicat, în repetate rânduri, atât public, cât și în interiorul partidului, că majorarea TVA general de la 19% la 21%, a impozitului pe dividende de la 8% la 16%, 12% sau 10%, a TVA în turism de la 9% la 19% sau trecerea microintreprinderilor cu cifra de afaceri de peste 250.000€ la impozit pe profit sunt măsuri dezastruoase pentru firmele din România și în final pentru economia românească, măsuri care ar avea ca singur efect creșterea evaziunii fiscale și prăbușirea colectării de taxe la bugetul de stat. Nu mai vorbim de creșteri de prețuri la toate produsele și serviciile.

După mai multe dezbateri, am reușit, alături de alți colegi liberali, să convingem. Astfel, ideile pentru care am luptat și pe care le-am susținut, ca deputat liberal de Alba, asumat și cu voce tare din prima clipă, s-au impus în noile măsuri fiscale. Cu argumente clare și valide, am reușit să apărăm angajații și angajatorii din mediul privat, împotriva asaltului fiscal socialist, și întreagagnat populație care ar fi resimțit noi creșteri de prețuri, primul gând fiind întotdeauna la oamenii din Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Așadar, așa cum am cerut:

– TVA rămâne 9% în Horeca – NU crește la 19%.

– TVA general rămâne 19% – NU crește la 21%.

– Impozitul pe dividende rămâne 8% – NU crește la 16%, 12% sau 10% cum cereau socialiștii.

– Cota unică rămâne în picioare – NU introducem impozitul progresiv.

– NU se introduce impozitul de 1% pe proprietăți cu valoare cumulată de peste 500.000€.

– Pragul pentru microintreprinderi rămâne 500.000€ – NU scade la 250.000€ cum cereau socialiștii.

Ca parlamentar liberal de Alba, voi spune întotdeauna adevărul și voi lupta de fiecare dată pentru ceea ce este corect, indiferent pe cine deranjează asta.

Liber și asumat, cu decență și seriozitate. Așa cum mă știți. De partea oamenilor.

Avem treabă de făcut.

Alin Ignat, deputat liberal de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”

Primarul din partea USR al municipiului Alba Iulia, a admis că este curtat și de alte partide politice, mai ales că se apropie cu pași repezi anul electoral 2024.

Edilul a spus, la Radio Unirea FM, că este onorat de acest interes, din care deduce că prestația sa în funcție este apreciată.

„Da am fost curtat de alte partide, dar repet este firesc și mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată. Sunt discuții, se fac anumite propuneri în anumite condiții, însă nu aș vrea să fac mai multe comentarii pentru că nu este nimic concret.

Elit - Gustul Desăvârșit

Indiferent de culoarea politcă, când a trebuit să merg la orice om cu funcție importantă în stat de care depind niște lucruri pentru deblocarea unor finanțări sau pentru urgentarea unor documente am făcut-o fără nici o problemă, consider că e în fișa postului și e de datoria mea să fac acest lucru. Între toți oamenii politici sunt discuții, despre susținere de proiecte, despre finanțări. În primul rând mă interesează orașul, proiectele trebuie duse mai departe și facem orice discuție pe care o considerăm necesară pentru acest lucru”, a spus Gabriel Pleșa la Radio Unirea FM.

Gabriel Pleșa spune că este primarul USR în exercițiu și dacă va fi vreodată cazul să se schimbe ceva va fi primul care o să anunțe public acest lucru, însă deocamdată nu sunt decât speculații.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Ion Dumitrel, LAUDE pentru un primar PSD din Alba: „Un primar cu inițiativă, care derulează o mulțime de proiecte!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ion Dumitrel, LAUDE pentru un primar PSD din Alba: „Un primar cu inițiativă, care derulează o mulțime de proiecte!”

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a realizat un lucru mai puțin obișnuit în cursul zilei trecute, când l-a lăudat pe primarul PSD din Gârbova, Ioan Muntean, pe pagina sa de Facebook.

„Gârbova, o comună frumoasă din Podișul Secașelor, se dezvoltă într-un ritm alert.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sub conducerea lui Ioan Muntean, un primar cu inițiativă, se derulează o mulțime de proiecte, în beneficiul oamenilor de aici.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul prin care, de-a lungul drumului județean, au fost realizate rigole, accese la proprietăți și sistemul de scurgere al apelor pluviale. Domnul primar își dorește ca pe viitor toate străzile din comună să arate la fel.

Investițiile în infrastructură și bunul mod de gospodărire atrag după sine și investitorii privați: fabrica de sucuri naturale, Pontonul – zona de agrement cu ștrand, lac și pavilion de evenimente, cât și alte investiții în agricultură și turism.”, au fost cuvintele lui Ion Dumitrel, în mediul online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hategan, președinte PNL Alba Iulia: Albaiulienii știu ce s-a făcut, când și cât s-a făcut și, mai ales, de către cine

Ziarul Unirea

Publicat

în

În timp ce unii trimit în spațiul public mesaje super optimiste despre cum și cât se face de trei ani încoace, noi alegem să purtăm un dialog cu oamenii, în mijlocul orașului. Pe străzi și în cartiere, unde lucrurile stau cu totul altfel decât pe facebook și prin ziare. După mai bine de trei săptămâni de întâlniri cu albaiulienii, ce pot să spun, în esență, este că oamenii știu ce s-a făcut, când și cât s-a făcut și, mai ales, de către cine. Înțeleg cum a renăscut un oraș, în vremea în care Alba Iulia a avut o administrație cu temele făcute iar banii europeni și ai lor s-au regăsit în proiecte începute și terminate la timp.

Din păcate, aceiași oameni, astăzi, sunt convinși că lucrurile s-au pus pe pauză. Au multe motive să fie dezamăgiți și îngrijorați pentru că așteptarea le-a devenit mai mare decât răbdarea. Ca să nu mai vorbim că situațiile care fac diferența pleacă de la lucrurile cele mai simple, de la probleme pentru a căror rezolvare nu trebuie să fii un expert pur-sânge, ci doar un gospodar atent și prezent.

Le mulțumesc tuturor celor pe care i-am întâlnit pentru sinceritatea, de multe ori, dureroasă și rușinoasă. N-ai cum să te simți altfel, ca om de administrație, când omul îți spune ce-l doare, iar tu știi că Alba Iulia de azi este departe, foarte departe, de cea de doar câțiva ani în urmă. Le mulțumesc și celor care, în discuțiile avute, n-au fost, neapărat, de acord cu noi. Pe toți, îi asigur că intrarea mea, alături de PNL, în această competiție electorală nu începe cu dați-mi o șansă. Pentru că eu nu cred în șanse și lucruri întâmplătoare. Cred în muncă, în lucrurile bine făcute și de durată, în ceea ce pot face o echipă și o administrație bine organizate, așa cum le-a avut Alba Iulia. Sunt singurele argumente care contează!

Elit - Gustul Desăvârșit

Din 2024, ne întoarcem la treabă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare