Colegiul ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, pe primul loc în clasamentul liceelor militare. Media generală la BAC 2015 – 9,10
Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia se află pe primul loc în topul liceelor militare din România, după media generală la examenul național de Bacalaureat 2015.
Potrivit unui comunicat al MApN remis, miercuri, AGERPRES, mediile generale au fost de 9,10 la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, 9,01 la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, respectiv 8,82 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, iar ratele de promovare au fost de 100% la instituțiile din Alba Iulia și Breaza și de 99% la cea din Câmpulung Moldovenesc.
La Colegiul Militar din Alba Iulia, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, examenul de bacalaureat a fost susținut de 109 absolvenți. Cea mai mare medie a fost de 9,9, iar cea mai mică, 7,55.
Ministerul Apărării Naționale informează că 316 absolvenți au promovat Bacalaureatul în colegiile naționale militare.
Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a transmis un mesaj de felicitare absolvenților celor trei colegii naționale militare, profesorilor și instructorilor acestora, pentru rezultatele remarcabile obținute la Bacalaureat.
În acest context, ministrul Dușa a subliniat că performanța obținută și anul acesta de către adolescenții în uniformă și dascălii lor evidențiază calitatea învățământului militar liceal.
„Titlurile de școală europeană obținute, în ultimii ani, de către colegiile noastre militare arată că aceste instituții de învățământ au făcut pasul către exigențele secolului XXI, iar absolvenții, formați la asemenea standarde, vor fi, cu siguranță, parte a elitelor care își vor pune amprenta asupra evoluției societății noastre în viitorul apropiat”, a declarat ministrul Apărării Naționale, în mesajul transmis, potrivit Agerpres.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice
Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice Tichetele de activități casnice, destinat atât beneficiarilor de activități casnice la achiziționare, precum și prestatorilor de activități casnice după primirea acestora și prevederile privind tichete de activități casnice au fost […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
20 septembrie 1866: S-a născut marele poet transilvănean George Coșbuc
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie „Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi! A ști sau a nu fi