Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Colegiul ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, pe primul loc în clasamentul liceelor militare. Media generală la BAC 2015 – 9,10

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia se află pe primul loc în topul liceelor militare din România, după media generală la examenul național de Bacalaureat 2015.

militari01Potrivit unui comunicat al MApN remis, miercuri, AGERPRES, mediile generale au fost de 9,10 la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, 9,01 la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, respectiv 8,82 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, iar ratele de promovare au fost de 100% la instituțiile din Alba Iulia și Breaza și de 99% la cea din Câmpulung Moldovenesc.

Citește și Topul liceelor din județul Alba după procentul de promovare la Bacalaureat 2015: Colegiul Militar și Liceul ”Sf. Iosif”, în fruntea clasamentului

La Colegiul Militar din Alba Iulia, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, examenul de bacalaureat a fost susținut de 109 absolvenți. Cea mai mare medie a fost de 9,9, iar cea mai mică, 7,55.

Ministerul Apărării Naționale informează că 316 absolvenți au promovat Bacalaureatul în colegiile naționale militare.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a transmis un mesaj de felicitare absolvenților celor trei colegii naționale militare, profesorilor și instructorilor acestora, pentru rezultatele remarcabile obținute la Bacalaureat.

În acest context, ministrul Dușa a subliniat că performanța obținută și anul acesta de către adolescenții în uniformă și dascălii lor evidențiază calitatea învățământului militar liceal.

„Titlurile de școală europeană obținute, în ultimii ani, de către colegiile noastre militare arată că aceste instituții de învățământ au făcut pasul către exigențele secolului XXI, iar absolvenții, formați la asemenea standarde, vor fi, cu siguranță, parte a elitelor care își vor pune amprenta asupra evoluției societății noastre în viitorul apropiat”, a declarat ministrul Apărării Naționale, în mesajul transmis, potrivit Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea