Ziarul Unirea

Cioloş: Nu poţi să dezvolţi economia României cu jumătate din personalul apt de muncă angajat la stat

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Fostul premier și comisar european Dacian Cioloș a declarat sâmbătă, 30 septmebrie, la Cluj, că economia României nu se poate dezvolta în condițiile în care jumătate din personalul apt de muncă este angajat la stat și nu în mediul privat.

„Ar trebui să se conștientizeze la nivelul conducerii statului și a clasei politice că nu poți să dezvolți economia României atunci când jumătate din personalul apt de muncă este angajat la stat și se creează oportunități de angajare la stat, nu în mediul privat. E important să conștientizăm de unde vine bunăstarea aceea despre care vorbim, pentru că asta vor să vadă politicienii, bunăstarea și creșterea economică în buzunarele românilor. Ca să ajungă în buzunarele românilor, trebuie să vină de undeva bunăstarea asta și ea nu vine în nici un caz prin crearea de locuri de muncă la stat, ci trebuie create locuri de muncă în economie”, a spus Cioloș, citat de Agerpres.

ELIT

O altă idee exprimată de Cioloș s-a referit la importanța învățământului dual. În opinia sa, oamenii care aleg să practice o meserie și, prin urmare, un învățământ tehnic, ar trebui să nu se mai culpabilizați.

„Să nu îi înghesui în facultăți și să scoți diplome pe bandă rulantă și îi înjosești cumva din punct de vedere al percepției publice și sociale pe cei care merg la școlile profesionale. Scurtătura pentru a face acest lucru în România ne duce la o conlucrare cu mediul privat, performant din industrie. Ar trebui continuat acest gen de lucruri, indiferent cine e la guvernare, dacă obiectivul este de a crea bunăstare în România producând valoare adăugată, nu împrumutând bani pentru ca generațiile care vin să aibă ce rambursa”, este de părere Dacian Cioloș.

Fostul premier a mai spus ca anumite direcții de dezvoltare ale României sunt foarte clare și ele se pot vedea si din ceea ce spun românii că este prioritar pentru ei — educația și sănătatea.

„Orice guvern care ar fi putere în România în următorii 5 — 10 ani: nu se poate fără investiții și în infrastructura și în forța de muncă, în cantitatea și calitatea resursei umane, în educație și în sănătate (…). Pentru că oricât ai mări salariul ca să rămână românul sau ca să-l repatriezi pe cel plecat, foarte mulți români mi-au spus ‘domnule prim-ministru, eu câștig în Spania 2.000 de euro pe lună, eu vin acasă pentru 1.000 de euro pe lună, dar dacă știu că pot să îmi duc copilul la școală la o școală corectă și dacă știu că nu îmi moare familia în spital când am o problemă’. (…) Ne trebuie onestitate și cinste în modul în care facem educație și sănătate’, a spus Cioloș.

Fostul premier Dacian Cioloș a participat sâmbătă, la Universitatea Babeș-Bolyai, la dezbaterea ‘Puterea economică germană și influența acesteia asupra structurii economiei românești’, care a avut loc în cadrul Festivalul de Toamnă al Economiei Germane — Herbstfest, organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT).

sursa: agerpres

foto: arhiva – ziarulunirea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb: Senatul a aprobat acordul cu SUA pentru modernizarea centralei nucleare de la Cernavodă

Ședința Senatului de ieri, 22 iunie, constituie un moment istoric pentru siguranța energetică a României și pentru viitorul energiei nucleare… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

11 Comentarii

der gauleiter 1 octombrie 2017 at 16:08

Hopa… S-a trezit pelticul rrrrrrarrrrraiiittttttt… Cine l-o fi bagat in priza?

Mita 1 octombrie 2017 at 17:34

D@bitocii ca tine…normal!

George SOROS 1 octombrie 2017 at 18:27

Asa te vreau fiule…

spetsnaz 1 octombrie 2017 at 18:39

Baiii,…Nea ceanura,…asta cu fățău de urticarie,…varsat-vant,…si urinoterapie(STIE LUMEA CA ESTI M.I.S.A.-LAU),…care ai fost,….numai tentativa,….de prim ministru,…tu vorbesti ??? Pai bai tradatorule,….ai uitat ca ai pus…si tu umarul CONSISTENT,….LA SCUFUNDAREA ROMANIEI,….in rahat ??? SI acum,…hop tu chibițul de pe margine,….esti sfătos ??? MARSSSS CLOTILDEEE…???

Mita 1 octombrie 2017 at 19:33

Mda…avalansa de mesaje de la acelasi retardat

dolfi 1 octombrie 2017 at 22:20

Nu ne vindem tara, o lasam PCR-ului din esaloanele 2 si 3 s-o fure!
Dovada ca sunt multi dobitoci cu sindromul Stockholm.
Rezerva de fecale de pe Antene si Rtv-uri e mereu proaspata, hraneste cu spor mama prostilor care e mereu gravida!

Eu 2 octombrie 2017 at 12:03

Spetnatz si der gauleiter,de ce vb.asa?El a fost 1 an premier.Dar cel ce sta in pozitie de drepti in fata contabilei de cap si membra stasi,nimic nu ziceti?Si va mai sta,ca iata,si ilse koch asta de la cap a castigat iar alegerile.Sa ma scuze comunitatile evreiesti,Ilse koch a fost presedinta organizatiei de femei de la auschwitz.Rusine.

Eu 2 octombrie 2017 at 12:06

der gauleiter.Ja voll,meine fhurer.Mergi la tine la c.a.p. in germania ta si lasa-ne.Aveti iar contabila stasi,pe ilse koch,ciocul mic.

stef 2 octombrie 2017 at 13:29

Tu vorbesti bai nenorocitule,ati distrus tara,voi si toata clasa politica,sunteti niste mafioti ordinari.Mai spun unii:nu toata clasa politica sunt mafioti.Cum nu sunteti toti mafioti,cand tu,cel care te crezi cinstit,stai in dreapta mafiotului si nu-l vezi,nu-l sti?.Ba il sti prea bine si tainuiesti,deci esti partas,esti acelas mafiot.

Tara lui Papura Voda 2 octombrie 2017 at 20:14

In general nu prea poti sa dezvolti o tara daca pui lupii paznici la oi…

spetsnaz 5 octombrie 2017 at 4:02

@Eu…stai sa fiu mai explicit. SANT APOLITICCC !!! Eu URĂSCCCC(am scris cu litere mari,sa se vada) tot ce inseamna POLITICIAN,LINGAU,PUPINCURIST,ETC. Nici un lup,nu-i mai bun ca altul. Dupa mine si cred,dupa multi din Romania,toti merita(nu gloante,ptr tot raul facut,din 1989 in urma loviturii de stat) CI NAPALMMMM FARAAAA MILAAA. Dar sa vi,dupa ce ai avut frâiele in maini si n-ai facut decat RĂUUUU IMENSSS,sa dai sfaturi sau sa critici,mi se pare strigator la cer. DAR NOOO,SALARIATII LUI NENEA SOROS(unul dintre cele mai mari rele ale planetei),AU TOT TIMPUL TUPEU JEGOSSS !!!

Comentariile sunt oprite