Rămâi conectat

Curier Județean

Cinci persoane, prinse de polițiștii din Alba la pescuit în perioada de prohibiție: S-au ales cu DOSAR PENAL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acțiunile poliţiştilor din Alba, pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale incidente domeniului piscicol, au continuat. Într-o singură zi, au fost efectuate 15 controale și au fost constatate 5 infracțiuni de braconaj piscicol. Reamintim că perioada de prohibiţie mai durează până în 7 iunie, inclusiv.

La data de 27 mai 2021, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților în domeniul piscicol.

Au fost efectuate 15 controale în zona apelor interioare și privind transportul și au fost depistate 5 persoane care se aflau la pescuit, cu toate că acest lucru este interzis, până la data de 7 iunie.

Față de acestea, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește, în zonele de reproducere naturală”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 din O.G. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 58/462 din 2021, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2021, în perioada 24 aprilie – 07 iunie 2021, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea