Rămâi conectat

Actualitate

CERINȚA de la Evaluarea Națională 2022 care a făcut PROBLEME elevilor: 94% nu au rezolvat-o

Ziarul Unirea

Publicat

în

CERINȚA de la Evaluarea Națională 2022 care a făcut PROBLEME elevilor: 94% nu au rezolvat-o

Evaluarea Națională 2022 a scos la iveală probleme grave în ceea ce privește cunoștințele dobândite de elevii de clasa a VIII-a, chiar dacă peste 82% dintre ei au luat medii peste 5.

Doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect româneşte, în timp ce 21% nu au putut să identifice nici măcar un verb într-un text, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la unul dintre exercițiile primite la Limba română, unde, printre altele, copiii au avut de conjugat la anumite forme verbele „a fi” sau „a vrea”.

Doar 6% dintre elevii de clasa a VIII-a au putut să scrie perfect româneşte, iar 57% dintre ei au probleme de scriere corectă, de ortografie şi de punctuaţie, a afirmat Sorin Cîmpeanu, joi, în conferința de presă în care a anunțat rezultatele la Evaluarea Națională 2022.

El a spus că la proba la Limba română au fost itemi care au avut un procent extrem de mic de rezolvare. De exemplu, itemul 8 de la subiectul 1, unde doar 6% dintre elevi au rezolvat integral corect exerciţiul care viza scrierea corectă.

”Cu alte cuvinte, doar 6% au putut să scrie perfect româneşte. Este o concluzie tristă, dar importantă pentru a ştii ce avem de făcut.
Mai exact, verbele a vrea, a fi, sau substantivul stradă, adjectivul mândru sau acordul pronumelui cu substantivul, 14% nu ştiu să scrie corect niciunul din cuvintele date la forma cerută” a spus ministrul Educației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea