Rămâi conectat

Actualitate

CERINȚA de la Evaluarea Națională 2022 care a făcut PROBLEME elevilor: 94% nu au rezolvat-o

Ziarul Unirea

Publicat

în

CERINȚA de la Evaluarea Națională 2022 care a făcut PROBLEME elevilor: 94% nu au rezolvat-o

Evaluarea Națională 2022 a scos la iveală probleme grave în ceea ce privește cunoștințele dobândite de elevii de clasa a VIII-a, chiar dacă peste 82% dintre ei au luat medii peste 5.

Doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect româneşte, în timp ce 21% nu au putut să identifice nici măcar un verb într-un text, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la unul dintre exercițiile primite la Limba română, unde, printre altele, copiii au avut de conjugat la anumite forme verbele „a fi” sau „a vrea”.

Doar 6% dintre elevii de clasa a VIII-a au putut să scrie perfect româneşte, iar 57% dintre ei au probleme de scriere corectă, de ortografie şi de punctuaţie, a afirmat Sorin Cîmpeanu, joi, în conferința de presă în care a anunțat rezultatele la Evaluarea Națională 2022.

El a spus că la proba la Limba română au fost itemi care au avut un procent extrem de mic de rezolvare. De exemplu, itemul 8 de la subiectul 1, unde doar 6% dintre elevi au rezolvat integral corect exerciţiul care viza scrierea corectă.

”Cu alte cuvinte, doar 6% au putut să scrie perfect româneşte. Este o concluzie tristă, dar importantă pentru a ştii ce avem de făcut.
Mai exact, verbele a vrea, a fi, sau substantivul stradă, adjectivul mândru sau acordul pronumelui cu substantivul, 14% nu ştiu să scrie corect niciunul din cuvintele date la forma cerută” a spus ministrul Educației.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, un discurs de Ziua Națională, la recepția oferită la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a subliniat, în discursul rostit, că 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului, deoarece vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Iohannis a precizat că rezultatele acestui vertabil maraton electoral vor stabili cursul spre care națiunea noastră se va îndrepta în următorii ani.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

„Va fi un temeinic exercițiu al maturității noastre democratice să participăm la toate rundele de alegeri”, a spus președintele.

„Votul e singurul instrument democratic prin care decidem viitorul țării noastre. De aceea, este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul națiunii și, totodată, să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste care, dacă nu suntem suficient de atenți, pot deveni amenințări reale la adresa principiilor de bază ale societății noastre și a sistemului nostru de valori”, a atenționat șeful statului.

Citește și: VIDEO| Mugur Mihăiescu, de 1 Decembrie, în orașul Marii Uniri: ”Unde ai putea merge altundeva, decât la Alba Iulia?”

Klaus Iohannis a evidențiat importanța strategică, în actualul context, a apartenenței României la Uniunea Europeană și la NATO.

„România e o țară sigură și cetățenii săi nu au motive să se teamă”, a susținut președintele.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare