Rămâi conectat

Actualitate

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba se implică activ în proiectele tinerilor liceeni

Alexandra Mates

Publicat

în

Două dintre proiectele importante derulate de liceele albaiuliene, proiecte ce vizează cultura tradiţională, vor beneficia în perioada imediat următoare de asistenţă de specialitate şi îndrumare, din partea angajaţilor Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.  Este vorba de proiectul Colegiului Naţional Horea, Cloşca şi Crişan – „Tradiţiile: un tezaur uitat sau încă viu?” şi de proiectul Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” – „Târgul firmelor de exerciţiu şi al întreprinderilor simulate”.

 Primul proiect vizează cultura tradiţională din judeţul Alba şi va fi realizat de 29 de elevi din cls. A XI F, profil uman, specializarea filologie bilingv franceză şi constă în activităţi de cercetare în teren şi documentare la care vor participa atât elevii colegiului cât şi specialişti ai centrului de cultură. Proiectul se va finaliza în luna mai cu prelucrarea datelor şi aplicarea lor în exerciţii practice.

În cel de-al doilea proiect, parteneriatul liceului economic cu centrul de cultură se va materializa în valorificarea unor obiecte tradiţionale în cadrul expoziţiei din competiţia lansată de proiectul „Fii activ, fii implicat”. Astfel, în data de 3 aprilie 2013, în cadrul expoziţiei de la Alba Mall, veţi putea admira obiecte meşteşugăreşti realizate în cadrul claselor de meşteşuguri populare din Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, obiecte puse la dispoziţia micilor întreprinzători liceeni ce vor participa la acest proiect. Târgul se va finaliza cu premii şi diplome acordate participanţilor.

Foto: arhivă

           


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea