Rămâi conectat

Actualitate

Cele mai puternice 10 companii românești din Alba au împreună afaceri de 1,5 miliarde de lei și peste 4.000 de angajați

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Transavia, deţinută de familia Popa, este cea mai mare companie românească din judeţul Alba.  

Cea mai mare companie antre­pre­norială din judeţul Alba este Trans­avia, producătorul de carne de pasăre controlat de Ioan Popa şi care în 2017 a avut afaceri de 531 milioane lei, cu un profit de 66 milioane lei, scrie Zf.ro

A doua companie antreprenorială românească din Alba este Elis Pavaje, deţinută de familia Goţa, cu afaceri de 161 mi. lei şi un profit de 9 mil. lei.

A treia companie este producă­to­rul de vinuri Jidvei, controlat de familia Necşulescu, cu afaceri de 158 mii lei şi un câştig de 20 mii lei.

Primele 10 companii antrepre­no­riale româneşti din Alba au raportat în 2017 afaceri de 1,5 miliarde de lei, cu un profit de 136 milioane lei.

În acest moment, companiile ro­mâ­neşti reprezintă mai puţin de 50% din businessul total al judeţului Alba care în 2016 a fost de 16 miliarde de lei.

În ultimii ani, mai mulţi antre­pre­nori din Alba şi-au vândut afacerile, iar apariţia gigantului german Daimler la Sebeş a schimbat proporţia între com­panii româneşti şi multinaţionale.

Pe 31 octombrie, la Alba Iulia, ZF va organiza a 5-a conferinţă din seria „România 100 de ani de business“, pro­iect realizat împreună cu Banca Tran­sil­vania şi compania de con­sultanţă EY.

Sursa Zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Decizie CSAT: România donează un sistem Patriot Ucrainei

Unirea Ziarul

Publicat

în

Decizie CSAT: România donează un sistem Patriot Ucrainei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a decis, joi, având în vedere deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate în Ucraina, donarea către țara vecină a unui sistem Patriot. ”Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea