Rămâi conectat

Actualitate

Cele mai puternice 10 companii românești din Alba au împreună afaceri de 1,5 miliarde de lei și peste 4.000 de angajați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Transavia, deţinută de familia Popa, este cea mai mare companie românească din judeţul Alba.  

Cea mai mare companie antre­pre­norială din judeţul Alba este Trans­avia, producătorul de carne de pasăre controlat de Ioan Popa şi care în 2017 a avut afaceri de 531 milioane lei, cu un profit de 66 milioane lei, scrie Zf.ro

A doua companie antreprenorială românească din Alba este Elis Pavaje, deţinută de familia Goţa, cu afaceri de 161 mi. lei şi un profit de 9 mil. lei.

A treia companie este producă­to­rul de vinuri Jidvei, controlat de familia Necşulescu, cu afaceri de 158 mii lei şi un câştig de 20 mii lei.

Primele 10 companii antrepre­no­riale româneşti din Alba au raportat în 2017 afaceri de 1,5 miliarde de lei, cu un profit de 136 milioane lei.

În acest moment, companiile ro­mâ­neşti reprezintă mai puţin de 50% din businessul total al judeţului Alba care în 2016 a fost de 16 miliarde de lei.

În ultimii ani, mai mulţi antre­pre­nori din Alba şi-au vândut afacerile, iar apariţia gigantului german Daimler la Sebeş a schimbat proporţia între com­panii româneşti şi multinaţionale.

Pe 31 octombrie, la Alba Iulia, ZF va organiza a 5-a conferinţă din seria „România 100 de ani de business“, pro­iect realizat împreună cu Banca Tran­sil­vania şi compania de con­sultanţă EY.

Sursa Zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea