Actualitate
Ce profituri URIAȘE fac companiile austriece „maltratate” în România. OMV aproape 5 miliarde în jumătate de an!
Ce profituri URIAȘE fac companiile austriece „maltratate” în România. OMV aproape 5 miliarde în jumătate de an!
Austria s-a opus aderării României în Schengen din două motive. România ar fi unul din statele care „furnizează” migranți, iar companiile din țara sa ar fi maltratate în România.
Cancelarul austriac Karl Nehammer a spus în ședința Popularilor Europeni că firmele austriece sunt „maltratate” în România, au declarat surse participante la discuții. Acesta a invocat problema migrației printre motivele neacceptării României în Schengen, dar a vorbit și despre situația companiilor care au activitate în țara noastră. Nehammer spune că i-au comunicat directori de companii anumite „presiuni” și că are dovezi pe care le va înainta și Comisiei Europene, potrivit digi24.
Profituri imense
Printre cei mai mari investitori austrieci în România se numără OMV-Petrom, BCR-Erste Bank, Immofinanz şi Porr Construct. În ultimii 3 ani (2019-2021), aceste companii au făcut profit de peste 15 miliarde de lei. Iar, anul 2022 se anunță și mai bun.
OMV-Petrom: 7,4 miliarde lei profit în ultimii 3 ani
2021: Profit de 2.688.416.594 lei (8.200 de angajați)
2020: Profit de 1.381.578.837 lei
2019: Profit: 3.563.589.092 lei.
În 2022, lucrurile au stat și mai bine: OMV Petrom a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net în creştere cu 374%, la 4,646 miliarde de lei, comparativ cu rezultatul net de 980 milioane lei consemnat în perioada similară a anului trecut, conform datelor financiare remise, joi, Bursei de Valori Bucureşti.
BCR-Erste Bank: 2.8 miliarde profit
BCR a înregistrat un profit net de 1.409,8 milioane de lei (286,5 milioane de euro) în 2021.
BCR a înregistrat un profit net de 814,1 milioane de lei (168,3 milioane de euro) în 2020.
În 2019, profitul net al grupului BCR a fost de 593,2 milioane RON (125 milioane EUR), influențat de constituirea unui provizion excepțional, obținând totodată cel mai bun rezultat operațional din ultimii cinci ani, susținut de creșterea puternică a creditării
Immofinanz. Profit de 880 milioane lei
Profitul net s-a îmbunătățit semnificativ, ajungând la 345,8 milioane de euro în 2021, comparativ cu pierderea cauzată de criză, de -165,9 milioane de euro în anul precedent.
Porr Construct – 57 milioane de lei profit
2021: Profit de 18.494.642 (899 de angajați)
2020: Profit de 23.483.157 lei 2019: Profit: 16.694.315lei.
Afaceri austriece în România
În 2021, în mediul de afaceri local își desfășurau activitatea 1.394 de companii cu acționariat austriac, dintre care în funcțiune se mai află 1.371, 23 aflându-se în insolvență, asta în timp ce în 2010, existau doar 828 de firme austriece, potrivit statisticilor Frames.
investițiile austriece înseamnă 12,28 miliarde de euro, arată cele mai recente date ale Băncii Naționale a României.

Actualitate
Noi criterii pentru încadrarea în gradele de invaliditate. Hotărârea, adoptată de către Guvern
Noi criterii pentru încadrarea în gradele de invaliditate. Hotărârea, adoptată de către Guvern
Guvernul a aprobat, în cursul zilei de luni, printr-o hotărâre, noi criterii și norme de diagnostic clinic, funcțional și de evaluare a capacității de muncă pe baza cărora se poate face încadrarea în gradele I, II și III de invaliditate, care să le înlocuiască pe cele stabilite prin HG nr. 155/2011.
Potrivit unui comunicat al Executivului, pe baza noilor norme şi criterii medicale se urmăreşte să se realizeze o evaluare complexă, obiectivă şi actualizată a stării de sănătate a persoanei, cu proceduri de diagnostic recomandate de ghidurile de practică medicală naţionale şi internaţionale, fiind avizate şi de Ministerul Sănătăţii.
De asemenea, precizează sursa citată de Agerpres, acestea au fost elaborate astfel încât să corespundă recomandărilor Clasificării Internaţionale a Funcţionării, Dizabilităţii şi Sănătăţii, OMS – 2007 de a se utiliza, în mod complementar, ambele ramuri ale clasificărilor internaţionale OMS (CIM – Clasificarea Internaţională a Maladiilor – CIM 10 şi CIF) şi se bazează pe definiţii, scale şi metode de diagnostic standardizate, aplicate la nivel internaţional.
„Pe baza noilor criterii, în evaluarea pacientului se urmăreşte eliminarea subiectivităţii si reducerea baremelor medicale impuse, ceea ce conduce la un plus de viziune medicală, manifestată printr-o mai mare libertate a judecăţii medicale şi printr-o evaluare orientată pe persoană şi pe afecţiunile prezentate de aceasta”, se arată în comunicat.
Actualitate
Pensiile de până la 3.000 de lei ar putea să nu fie impozitate. Propunere legislativă, adoptată de Senat
Pensiile de până la 3.000 de lei ar putea să nu fie impozitate. Propunere legislativă, adoptată de Senat
În cursul zilei de luni, Senatul a adoptat tacit o propunere legislativă de modificare a Codului Fiscal, prin care pensiile de până în 3.000 de lei nu se impozitează.
Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 14 decembrie, a fost citită în plen de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa de luni a plenului.
‘Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul de pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei şi după caz a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit Titlului V ‘Contribuţii sociale obligatorii”, se arată în propunerea legislativă.
Iniţiatorii, un grup de parlamentari PNL, îşi motivează iniţiativa legislativă prin faptul că ‘în contextul creşterii accelerate a preţurilor de consum are loc erodarea puterii de cumpărare a persoanelor vârstnice cu pensii mici’ şi propun majorarea plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei, ‘ca formă de compensare parţială a inflaţiei din ultima perioadă’.
Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
Sursa: agerpres.ro
Actualitate
Indemnizaţie compensatorie între 64 şi 316 de lei pentru copiii cu dizabilităţi: Când se vor primi banii
Indemnizaţie compensatorie între 64 şi 316 de lei pentru copiii cu dizabilităţi: Când se vor primi banii
Copiii cu dizabilități vor primi o indemnizație compensatorie de până la 316 de lei. Aceasta va fi acordată o singură dată, în ianuarie 2023, conform Ordonanței de Urgență 168, publicată în Monitorul Oficial al României pe 9 decembrie 2022.
Plata indemnizației compensatorii se suportă din bugetul de stat alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București.
Valoarea indemnizației compensatorii este de:
– 316 lei pentru copilul cu handicap grav;
– 184 lei pentru copilul cu handicap accentuat;
– 64 lei pentru copilul cu handicap mediu.
Sursa: romaniatv.net
-
Ştirea zileiacum 13 ore
UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier pe DN1, în apropiere de Alba Iulia: Două persoane au ajuns la spital, în urma unei coliziuni între două mașini
-
Sportacum 12 ore
Nicolae Stanciu a fost desemnat ”cel mai bun fotbalist român al anului 2022”! Aiudeanul Andrei Cordea, cel mai bun atacant
-
Ştirea Taacum 13 ore
VIDEO ȘTIREA TA| Faci rai din ce ai! Târgul de Crăciun de la Săliștea, improvizație după improvizație: Copiii din comună au concertat pe o ”scenă” improvizată dintr-o autoutilitară
-
Actualitateacum 17 ore
Doliu în lumea politică: A murit Mircea Duşa, fostul ministru al Apărării
-
Ştirea zileiacum 7 ore
Un client care „ocupa spațiul degeaba”, bătut de un vânzător al unui magazin din Alba Mall. Ce pedeapsă a primit
-
Curier Județeanacum 7 ore
Tarifele serviciilor medicale la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, pentru anul 2023. Cât vor costa serviciile de specialitate sau analizele
-
Curier Județeanacum 15 ore
FOTO| Bucurie de Crăciun pentru o mamă din Alba care-și crește singură cei 6 copilași: „Zâmbetul trebuie să existe pe chipurile fiecăruia de sărbători!”
-
Actualitateacum 18 ore
INFOTRAFIC: Un transport agabaritic cu lungimea de 25 metri va trece prin județul Alba, luni. Care este traseul