Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cazurile de reinfectare cu COVID-19 „statistic irelevante”. Anunțul OMS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit reprezentantei Maria Van Kerkhove  din cadrul OMS, cazurile de reinfectare cu noul coronavirus “sunt irelevante din punct de vedere statistic”. Aceasta a fost declarația directoarei departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citată de Agerpres.

Experta americană a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că „dintre cele peste 26 de milioane de contagieri contabilizate în lume au fost raportate doar câteva cazuri de reinfectare, deocamdată puțin relevante. În orice caz, continuăm să le studiem împreună cu laboratoarele din diferite țări”.

Întrebată despre măsurile pe care trebuie să le implementeze școlile pentru a garanta o reîntoarcere în siguranță a elevilor, Van Kerkhove a precizat că „fiecare școală trebuie să aibă un plan specific pentru a trata copiii ce prezintă boli respiratorii, febră sau COVID-19 și pentru a urmări persoanele cu care au intrat în contact”.

„Important este ca planurile să fie cât mai clare posibil și să se comunice cât mai bine cu părinții pentru ca aceștia să știe ceea ce trebuie să facă și când”, a subliniat aceasta.

Van Kerkhove a precizat că până acum s-a dovedit că pacienții infectați cu noul coronavirus, inclusiv cei care nu prezintă simptome, au dezvoltat după una sau două săptămâni anticorpi care presupun o anumită imunizare în calea unor posibile reinfectări, deși nu se știe cât durează aceasta.

„Vedem rezultate încurajatoare și că răspunsul (imunologic) durează mai multe luni, însă nu au trecut decât opt luni de la declanșarea pandemiei și nu știm cât va putea dura”, a declarat aceasta, citată de Agerpres.

În cazurile de reinfectare verificate, printre care și cel al unei paciente din Hong Kong ce călătorise în Spania cu puțin timp înainte de a dezvolta pentru a doua oară infecția COVID-19, experții investighează ce tip de anticorpi s-au format în organism după contractarea virusului prima dată și după contractarea a doua oară, a precizat experta OMS.

Sursa : edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea