Rămâi conectat

Politică Administrație

Cât au cheltuit PNL și PSD pentru câștigarea alegerilor locale 2024 în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cât au cheltuit PNL și PSD pentru câștigarea alegerilor locale 2024 în județul Alba

În data de 18 iulie 2024, în „Monitorul Oficial al României” nr. 697/18.07.2024 a fost publicate rapoartele detaliate privind veniturile și cheltuielile electorale ale Partidului Național Liberal și Partidului Social Democrat pentru alegerile locale din 9 iunie.

Potrivit raportului Autorității Electorale Permanente, pentru cei 1.194 de candidați înscriși în cursa electorală la nivelul județului, PNL Alba a scos din vistieria partidului 1.221.800 de lei, exclusiv contribuții ale candidaților provenite din venituri proprii.

La capitolul cheltuieli, pentru producția și difuzarea materialelor de propagandă electorală la radio, televiziune și în presa scrisă, PNL Alba a cheltuit 142.743,98 de lei, plus alte 346.446 de lei pentru publicitatea online. Sondajele de opinie (cercetări sociologice) au costat PNL Alba suma totală de 36.146,25 de lei, iar pentru afișele electorale a plătit 61.727,90 de lei.

 

Liberalii au plătit cel mai mult pentru broșuri, pliante și alte materiale de propagandă electorală tipărite, ei scoțând din „pușculiță” 435.836,45 de lei.

PNL Alba a mai avut de plătit 195.570 de lei pentru închirierea de spații și echipamente și cheltuieli de protocol destinate organizării de evenimente cu tematică politică, economică, culturală sau socială, pentru transport și cazare, pentru asistență juridică și alte tipuri de consultanță, precum și pentru plata serviciilor mandatarilor financiari și comisioane bancare de 11,10 lei.

Având în vedere că pornea cu șansa a doua într-un județ fief liberal, PSD Alba a aruncat în lupta electorală 1.414.409 lei pentru susținerea a 1.191 de candidați, un buget cu aproape 200.000 de lei mai mare decât suma pusă la bătaie de PNL, din care 864.409 lei sunt contribuții electorale ale candidaților provenite din venituri proprii, iar 550.000 de lei, adică aproape 40%, sunt bani împrumutați de către social-democrații care au aspirat la funcțiile din administrația publică locală.

Cum a cheltuit PSD Alba aproximativ 1,5 milioane de lei în campania electorală? Pentru publicitate în mass-media a plătit 212.102,47, iar în mediul online, 442.243 de lei. PSD Alba nu a dat bani pe sondaje, dar a plătit 50.559,36 lei pentru afișe.

Și social-democrații au fost „mână largă” la broșuri, pliante și alte materiale de propagandă electorală tipărite, „spărgând” 472.448 de lei.

Alți 234.000 de lei au fost cheltuiți de PSD Alba pentru închirierea de spații și echipamente și cheltuieli de protocol destinate organizării de evenimente cu tematică politică, economică, culturală sau socială, pentru transport și cazare, pentru asistență juridică și alte tipuri de consultanță și pentru plata serviciilor mandatarilor financiari, iar 2.399,29 lei au fost alocați pentru comisioane bancare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba | Domnul Dumitrel, un fel de Biden, care uită că restricțiile privind târgurile de animale și mișcarea animalelor au fost impuse de conducerea PNL a ANSVSA

Bera Larisa

Publicat

în

Comunicat de presă PSD Alba | Domnul Dumitrel, un fel de Biden, care uită că restricțiile privind târgurile de animale și mișcarea animalelor au fost impuse de conducerea PNL a ANSVSA Declarațiile recente ale președintelui Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, prin care critică interzicerea ovinelor la Festivalul „Coborâtul Oilor” de la Loman, în contextul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea