Rămâi conectat

Actualitate

Care sunt ingredientele feliilor de brânză topită din magazine precum Lidl sau Kaufland. Ce s-a descoperit

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Care sunt ingredientele feliilor de brânză topită din magazine precum Lidl sau Kaufland. Ce s-a descoperit

Nelipsit din sandwich-urile multor copii, feliile de cașcaval ar trebui să aducă un semn de întrebare părinților, după ce vor afla ce conțin feliile de brânză topită din Lidl, Kaufland sau alte magazine din țară.

Ce conțin feliile de brânză topită

Un experiment bizar a scos la lumină un detaliu alarmant despre banalele felii de brânză topită pe care le găsim pe rafturile tuturor magazinelor din țară. Un bărbat a pus o felie sub flacără de la brichetă, însă a descoperit că aceasta nu se topește, doar se înnegrea și se întărea. În plus, produsul alimentar a început să miroasă a plastic ars.

Încercând să înțeleagă ce se întâmpla, a decis să se uite cu atenție pe lista de ingrediente: lapte, zer, proteine din lapte concentrat, grăsimi din lapte, fosfat de calciu, sare, citrat de sodiu, concentrat proteic din zer, acid sorbic, enzime, extract de paprika şi vitamina D3.

Un detaliu pe care mulți producători îl omit este ce fel de lapte a fost folosit la fabricarea produsului, deoarece există lapte integral, lapte cu 2% grăsime, degresat etc. Alte ingrediente nedorite sunt proteinele din lapte concentrat – un tip lapte ieftin ce se obține prin diferite procese chimice și de filtrare și în urma cărora se formează și caseina, care este utilizată pentru a lega compoziţia dar şi ca adeziv în industria maselor plastice.

Un alt ingredient ce nu ar trebui să apară în compoziția unui produs alimentar este acidul sorbic.

Avertisment pentru români de la directorul ANPC

Cu doar câteva zile înainte de debutul sezonului sărbătorilor de iarnă, Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un avertisment pentru părinți.

Acesta i-a sfătuit pe români să cumpere mereu jucăriile pentru copii numai din magazine sau raioane specializate de unde vor primi factură, bon fiscal sau chitanță fiscală – documente ce dovedesc tranzacția și care pot fi folosite în eventualitatea în care va fi nevoie să facă o reclamație legată de calitatea sau siguranța produselor cumpărate.

„Dacă doreşti să dăruieşti o jucărie care să nu reprezinte un pericol pentru copii, ci să fie un cadou practic, atractiv care să aducă zâmbete pe chipurile lor, trebuie să ţii cont de următoarele sfaturi: să achiziţionezi jucării numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), pentru a putea proba tranzacţia, în cazul în care, în mod justificat, doreşti să reclami calitatea/siguranţa unui produs; să alegi întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacităţile şi aptitudinile sale.

Jucăriile trebuie să fie însoţite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată, care ajută la alegerea jucăriei; trebuie să ai în vedere faptul că jucăriile care nu sunt destinate unor grupe de vârstă specifice pot să îi rănească”, a scris vineri, pe Facebook, directorul general ANPC.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea