Rămâi conectat

Actualitate

Care este motivul pentru care tatuajele sunt interzise la angajarea în poliție: „Cetăţeanul respectă uniforma. Cel care se află în uniformă reprezintă autoritatea”

Publicat

în

Care este motivul pentru care tatuajele sunt interzise la angajarea în poliție: „Cetăţeanul respectă uniforma. Cel care se află în uniformă reprezintă autoritatea”

Purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice din Poliția Română, CMS. Christian Ciocan, a discutat, în exclusivitate pentru DCNEWS.ro, referitor la o mențiune din anunțurile de angajare din sursă externă în Poliția Română.

Este vorba despre articolul care interzice tatuajele la vedere în cazul celor care vor să se angajeze în Poliţie. Astfel, candidatul trebuie „să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ţinuta de vară (condiție ce va fi verificată cu ocazia examinării medicale, în cazul candidatului declarat ”admis”)”. La finalul condițiilor de angajare se adaugă şi „Atenţie! – Nu se admit derogări de la niciuna dintre condiţiile de participare la concurs, prevăzute în prezentul anunţ”.

Electrica Furnizare Discount

Asta înseamnă că cei care vor să intre în Poliţie nu au voie cu tatuaje la vedere înainte de angajare, dar nu mai sunt practic împiedicaţi să şi le facă după încadrare.

Iată ce spune cms. Christian Ciocan despre acest criteriu de departajare.

„Nu doar că nu li se mai interzice după angajare. Am văzut şi eu că după angajare, unii aleg să îşi facă tatuaje. Dar condiţia rămâne valabilă. Ele nu trebuie să fie vizibile la ţinuta de vară. Uniforma, prin definiţie, înseamnă să fie toţi la fel. Cetăţeanul respectă uniforma. Cel care se află în uniformă reprezintă autoritatea. Dacă unul are un tatuaj de o culoare, unul un alt tatuaj, nu mai înţelege nimeni nimic”, a declarat Christian Ciocan pentru DC NEWS.

„Asumarea nu s-a făcut. Prevederile privind încălcarea normei există”

„Înainte nu erau acceptate nici semnele particulare, cele din naştere, pentru că există uniformitate. Noi suntem funcţionari publici, dar există şi la noi diferite structuri, unde diferiţi poliţişti nu trebuie să fie identificaţi. Ăsta este răspunsul general. În evoluţia normei, noi am mai eliminat diverse articole, nu am mai fost atât de drastici, şi am zis să rămânem doar la obligativitatea de a nu mai avea tatuaje sau semne ornamentale. Tot ceea ce se întâmplă într-o ţară trebuie stabilit prin lege. Legea spune că tatuajele şi semnele ornamentale nu trebuie să fie vizibile la uniforma de vară. Pe de altă parte, în decursul carierei, unii se apucă şi îşi fac tatuaje vizibile, pe braţe sau pe gât. Norma rămâne valabilă pe toată activitatea în Poliţie. Şi atunci trebuie să existe asumare, să nu se intre în contradicţie cu norma. Asumare cu răspundere, disciplinară sau altfel, după caz. Există prevederi legate de încălcările normei în statutul poliţistului. Problema este că această asumare nu a fost făcută”, a mai spus acesta.

„Nu este discriminare. Fiecare trebuie tras la răspundere”

„În conformitate cu normele europene, structurile de apărare şi ordine publică pot impune condiţii specifice. În sensul că dacă de asta avem nevoie pentru un serviciu poliţienesc de calitate, asta impunem. Nu e discriminare, nu e încălcarea drepturilor omului. Pentru o aplicare corectă şi pentru a nu exista niciun fel de discriminare faţă de niciunul dintre candidaţi, s-a luat decizia asta. Tocmai pentru ca ei să nu fie identificaţi după ce participă la anumite operaţiuni. Iar norma trebuie respectată toată cariera. Situaţiile în care unii şi-au făcut tatuaje au rezolvare: tatuajele se mai şi scot. Dacă nu, norma trebuie aplicată, fiecare trebuie tras la răspundere”, a concluzionat cms. Christian Ciocan.

Publicitate

Actualitate

PSD anunță că NU votează certificatul verde la locul de muncă: „Niște lucruri care le fac extrem de greu de digerat de către oameni”

Publicat

în

PSD anunță că NU votează certificatul verde la locul de muncă: „Niște lucruri care le fac extrem de greu de digerat de către oameni”

PSD nu va vota introducerea certificatului verde la locul de muncă. Este asigurarea dată de liderul senatorilor social -democrați, Lucian Romașcanu. Deocamdată, certificatul verde a fost impus la intrarea în mall-uri, restaurante, instituții publice. PSD susține însă că nu va accepta ca acesta să devină obligatoriu la muncă.

„Orice analiză și orice previziune arată că la mijlocul lunii noiembrie va fi vârful cu 4000 de oameni în ATI și peste 200.000 de îmbolnăviri. Vorbim acum despre impactul restricțiilor, dar impactul asupra pandemiei nici vaccinarea nu o să-l aibă mâine. Din păcate nu avem un orizont la aceste măsuri și, repet – orizontul, incoerența, ilegalitatea – sunt niște lucruri care le fac extrem de greu de digerat de către oameni.

Sunt foarte multe lucruri. Acesta este doar unul dintre ele, din ce e aberant în acea lege. Atâta timp cât tu îți asumi să cumperi 120 milioane de doze de vaccin, trebuie să îți asumi pentru aceeași cetățeni ai tăi și decontarea costului testării.”, a declarat Lucian Romașcanu.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Românii au ajuns campioni la sărăcie în Europa. Claudiu Năsui: „Avem cele mai mari taxe”

Publicat

în

Românii au ajuns campioni la sărăcie în Europa. Claudiu Năsui: „Avem cele mai mari taxe”

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, susține că parlamentarii nici măcar nu mai înțeleg câtă birocrație este pe umerii antreprenorilor români și faptul că cetățenii plătesc cele mai mari taxe din Europa, motiv pentru care am ajuns ”campioni la sărăcie”.

”E foarte greu să schimbi România când nu o înțelegi.

Parlamentarii nici măcar nu știu câtă birocrație apasă pe antreprenorii români. O doamnă deputat, la audieri, mi-a reproșat de ce vrem să abrogăm o birocrație aberantă, pentru că ea credea că e abrogată deja. Răspunsul este simplu: pentru că nu era abrogată. În cazul acesta e vorba de art. 27 alin. (2) din OG 99/2000, care chiar există.

Electrica Furnizare Discount

Birocrația înfiorătoare cu care se confruntă antreprenorii zi de zi nu se vede din Casa Poporului. Lucruri care în alte țări se fac direct și simplu sunt adevărate chinuri în România.

Unele reglementări dintre acestea, stupide, blochează piața libera chiar de acum 30 de ani. Prin legi făcute de comuniștii care abia săriseră la conducerea post-sovietică a țării. Nu e nimic, pe vertebrele din ’90 au tot adăugat an de an.

Când e vorba să scăpăm de birocrația aceasta sufocantă, proiectele sunt blocate de guverne sau chiar atacate. Ni s-a întâmplat când am debirocratizat o parte din procesul de înființare a unei întreprinderi.

România are cele mai mari taxe pe salariile mici care ne fac campioni la sărăcie în Europa, și o povară birocratică imensă pe antreprenori care ne plasează după țări precum Burkina Faso la ușurința de a face afaceri. Nu ne permitem să ținem românii săraci prin taxe mari pe muncă, și să ținem și prețurile ridicate prin birocrație. Parlamentarii trebuie să coboare din turnul de fildeș al Casei Poporului și să se intereseze de realitatea cu care se confruntă antreprenorii români.”, scrie Claudiu Năsui.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

FOTO| SCANDAL la examenele pentru şcolile de jandarmi: Note de 2 şi 3, transformate în ZECE, după contestații

Publicat

în

SCANDAL la examenele pentru şcolile de jandarmi: Note de 2 şi 3, transformate în ZECE, după contestații

Mai mulţi candidaţi la examenele organizate în şcolile de subofiţeri de jandarmi de la Fălticeni şi Drăgăşani au obţinut nota 10 după contestaţii în condiţiile în care evaluările iniţiale arătau note de 2 sau 3.

Situaţia, care a fost semnalată public şi de către poliţistul Marian Godină, se regăseşte şi în cazul unor candidaţi recrutaţi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, Godină susţinând că în una dintre sălile de examen au fost date subectele de la examenul din martie, însă a fost aplicat şablonul de corectare pentru cel din octombrie. Jandarmeria Prahova nu a comentat incidentul.

Marian Godină a publicat, luni seară, rezultatele după contestaţii la examenul de admitere la Şcolile de subofiţeri de jandarmi de la Fălticeni şi Drăgăşani, atrăgând atenţia asupra diferenţelor foarte mari dinte notele iniţiale şi cele de după contestaţii, în cazul candidaţilor recrutaţi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova.

Electrica Furnizare Discount

Astfel, la şcoala de la Drăgăşani, şapte candidaţi care iniţial au obţinut note între 2,50 şi 3 au avut, după contestaţii, nota 10, în timp ce la şcoala de la Fălticeni toţi ce patru candidaţi recrutaţi la nivelul IJJ Prahova au avut punctajul majorat de la 16 sau 18 puncte la 90 de puncte, cea mai mică diferenţă dintre evaluarea iniţială şi cea după contestaţii fiind de 65 de puncte, de la 25 de puncte iniţial la 90 de puncte după contestaţii.

Tot Marian Godină a fost cel care a încercat să explice, pe Facebook, care ar fi motivele pentru care au existat asemenea diferenţe între punctajul iniţial şi cel final

„Am primit mai multe mesaje în privat şi am reuşit să aflu ce s-a întâmplat. Explicaţia mi se pare plauzibilă, dar denotă încă o dată multă incompetenţă şi bătaie de joc. Examenul s-a dat în fiecare judeţ, în mai multe săli de concurs. Într-una din sălile de examen din Prahova, candidaţii au primit subiectele care fuseseră date la sesiunea din martie 2021, subiecte pe care le rezolvaseră deja acasă, în pregătirea pentru sesiunea din octombrie. La finalul examenului, la corectare, în respectiva clasă a plouat cu note de 2 şi 3, deoarece şablonul pentru corectare era cel pentru subiectele din sesiunea octombrie 2021, cele pe care le-au primit toţi ceilalţi candidaţi din ţară. Candidaţii au explicat că e imposibil să aibă notele alea şi au fost îndrumaţi să facă contestaţie. Bănuiesc că cei responsabili au înţeles încă de atunci ce gafă au făcut, dar au continuat aşa. Mai bănuiesc şi că mulţi candidaţi s-au prins că subiectele alea sunt cele din martie, dar au mers «pe burtă». Probabil şi scria pe ele «Sesiunea Martie 2021». Cu toate astea, e destul de greu de crezut că le-au rezolvat perfect, dar nu imposibil, ţinând cont ca erau subiecte pe care le mai făcuseră. După contestaţii, candidaţii din acea sală au obţinut nota zece. Sunt tare curios cum se va soluţiona situaţia asta. Eu încă o pun pe seama incompetenţei şi sper să nu mă înşel”, a scris poliţistul.

Oficialii Inspectoratului de Jandarmi Prahova au refuzat să facă orice comentarii cu privire la această situaţie.

Sursa: stirileprotv.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare