Rămâi conectat

Actualitate

Când va crește vârsta de pensionare: Noi precizări de la Ministrul Marius Budăi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când va crește vârsta de pensionare: Noi precizări de la Ministrul Marius Budăi

Marius Budăi, Ministrul Muncii, a afirmat că majorarea vârstei de pensionare pentru magistraţi nu se va întâmpla ”peste noapte”, ci în decursul câtorva ani, conform propunerilor discutate cu Comisia Europeană.

Citește și: Noua lege a pensiilor: Crește treptat vârsta de pensionare, până la vârsta de 65 de ani

Budăi susţine că o reformă în domeniul pensiilor speciale era necesară, el referindu-se, în acest sens, la eliminarea ”posibilităţii de a abuza legal, nu altfel, de aceste sisteme”.

”Este un complex de motive aici şi eu am fost unul dintre politicienii care am fost acuzat, de multe ori, în presă, că sunt apărătorul pensiilor speciale, încercând să explic fundamentul a ceea ce înseamnă independenţa sistemelor, a ceea ce înseamnă pensiile militare, de exemplu, care în continuare, din punctul meu de vedere, nu sunt pensii speciale. Dacă vorbim de creşterea vârstei de pensionare, nu se întâmplă aşa, peste noapte, este o etapă de tranziţie, se întâmplă până în 2035, cel puţin amendamentele care au fost lucrate şi toate aceste amendamente au fost discutate cu Comisia Europeană”, a afirmat Marius Budăi, joi seară, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

Citește și: Pensii 2023: Din ce se contituie stagiul de cotizare și care sunt perioadele asimilate necontributive

Ministrul Muncii este de părere că era nevoie de o reformă a acestor sisteme, pentru eliminarea ”posibilităţii de a abuza legal” de ele.

”Noi plecăm, practic, de la o reformă care, până la urmă, era şi necesară, anume vorbesc aici de eliminarea posibilităţii de a abuza legal, nu altfel, de aceste sisteme şi mă refer, dacă vorbim de magistraţi, nu cred că este normal – şi ştiu sigur din discuţiile pe care le-am purtat în acest an şi jumătate cu magistraţi de carieră care au intrat imediat de pe băncile facultăţii în Institutul Naţional de Magistratură şi după care în magistratură – nu este normal să ai 24 de ani şi jumătate, de exemplu, de profesii asimilate, notar sau avocat, după care să stai una, două, trei şase luni în magistratură şi să beneficiezi de aceeaşi pensie, când tu, practic, nu poţi să te compari cu un om care 25 de ani în magistratură a avut interdicţiile pe care le-a avut şi a lucrat în stresul şi în domeniul în care a lucrat şi să vii din afara domeniului şi să beneficiezi pentru câteva luni de această pensie”, a adăugat Marius Budăi.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2025 | Încep înscrierile candidaților pentru evaluarea competențelor, luni. Când are loc prima probă

Bera Larisa

Publicat

în

Bacalaureat 2025 | Încep înscrierile candidaților pentru evaluarea competențelor, luni. Când are loc prima probă Luni, 16 decembrie 2024, încep înscrierile candidaților pentru evaluarea competețelor la examenul național de Bacalaureat 2025. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, perioda programată pentru înscrieri este 16-20 decembrie 2024. Citește și: Când este programată vacanța elevilor din Alba în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea