Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Când s-ar putea închide școlile: Ce spune Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școlile se vor închide și va funcționa varianta online în momentul în care va apărea un ordin de carantinare, a declarat, în cursul zilei de luni, 4 octombrie, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a anunțat când se vor închide școlile. Ministru Educației spune că dacă avem un număr de clase, cel puţin jumătate, se suspendă întreaga activitate cu predare fizică în toată unitatea de învățământ.

”Suntem în stare de alertă. Se emit acte de autoritate. Actele de autoritate nu sunt concursuri de popularitate. Ele vin cu asumarea unei răspunderi suplimentare a celor care emit acele acte.Nu este bine să de jucăm de a închis, deschis şcoala. Şcolile se vor închide în momentul în care prin ordin de carantinare se va face această precizare expresă.

Apariţia unui caz de îmbolnăvire într-o clasă conduce la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă, fără a fi nevoie de şedinţe ale Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă avem un număr de clase cu prezenţa fizică suspendată, cel puţin jumătate din numărul total din şcoală, se suspendă activitatea cu prezenţă fizică în întreaga şcoală, de data aceasta fiind nevoie de decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Miercuri vă vom anunţa care sunt clasele care au avut activitate suspendată din motiv de îmbolnăviri”, a declrat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește o posibilă numire ca premier, Cîmpeanu a evitat subiectul și a spus că atâta timp cât va fi în fruntea Ministerului Educației el se va ocupa strict de acest domeniu.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea