Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Când începe Postul Crăciunului în 2020. În ce zile este făcută dezlegarea la pește și vin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când începe Postul Crăciunului în 2020. În ce zile este făcută dezlegarea la pește și vin

Postul Crăciunului, în anul 2020, conform calendarului ortodox, începe la jumătatea lunii noiembrie, mai exact, în data de 15 noiembrie și se va încheia în 24 decembrie, lăsând sec în seara Sfântului Filip, pe data de 14 noiembrie, dar dacă această zi pică în ziua de miercuri sau vineri, postul începe din seara zilei de 14. În perioada postului nu se organizează nici nunți, nici botezuri.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu urări de Crăciun şi felicitări de Crăciun pe care le puteţi trimite celor dragi

Prin durata lui de 40 de zile, ne amintim de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii. Astfel, creștinii ținând Postul Crăciunul de 40 de zile, se învrednicesc să primească pe Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și născut din Fecioara Maria.

În Postul Crăciunului, credincioșii ar trebui să consume mâncăruri de post, astfel ei trebuie să postească de carne, brânză și ouă, în timp ce lunea, miercurea și vinerea se consumă mâncare fără ulei și fără vin. Dacă în zilele de luni, miercuri și vineri Biserica Ortodoxă prăznuiește vreun sfânt mare, însemnat în calendar cu cruce neagră, creștinii pot consuma untdelemn și vin, iar dacă hramul bisericii sau vreo sărbătoare însemnată în calendar cu cruce roșie, atunci se face dezlegarea și la pește.

În zilele de marți și joi se face dezlegare la untdelemn și vin. Mai mult, sâmbetele și duminicile, până pe data de 20 decembrie, inclusiv, se dezleagă de untdelemn, pește și vin.

În ziua de Ajun a Crăciunului se mănâncă abia seara și doar grâu fiert îndulcit cu miere, covrig, turte din făină și poame, deoarece cu semințe a ajunat și Daniil proorocul și cei trei tineri din Babilon, care au prevestit și așteptat Nașterea Mântuitorului.

De Crăciun sau Nașterea Domnului, cum mai este cunoscut de credincioși, indiferent de ziua în care cade, se mănâncă de dulce.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

19 martie: Ziua paşaportului românesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 martie: Ziua paşaportului românesc Anual, la 19 martie, este sărbătorită Ziua paşaportului românesc, dată la care, în anul 1912, regele Carol I a promulgat, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758, prima lege modernă referitoare la paşapoarte, denumită ”Lege asupra paşapoartelor”. Documentul de călătorie românesc cunoscut sub termenul de paşaport fusese menţionat, pentru prima dată, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea