Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Camere de supraveghere în toate casele familiale cu copii instituționalizați. Soluția ministrului Familiei împotriva abuzurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camere de supraveghere în toate casele familiale cu copii instituționalizați. Soluția ministrului Familiei împotriva abuzurilor

Natalia Intotero, ministrul Familiei, susține montarea camerelor de supraveghere în fiecare casă familială unde locuiesc copiii instituționalizați.

„Ne propunem realizarea unui sistem integrat care să cuprindă Registrul Unic al Copilului, referitor la copiii instituţionalizaţi, din momentul în care ei intră în sistem, date despre părinţi, stare de sănătate, precedente penale, dacă sunt sau nu vizitaţi, până când el iese din sistem şi ajunge un adult realizat.”, a afirmat Natalia Intotero, în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Acum încercăm, prin aceste aspecte, să nu mai existe dispariţia unora, trafic de persoane şi aşa mai departe. (…) Acest sistem va fi accesat de persoanele cu ORNISS, va fi gestionat de STS”, a adăugat aceasta.

Ministrul a precizat că următoarea etapă este montarea de camere de supraveghere în fiecare casa familială.

„Şi următoarea etapă, pornind de la această platformă, unde putem include şi mamele minore, este ca în fiecare casă familială, acolo unde locuiesc copiii instituţionalizaţi, să susţinem montarea camerelor de supraveghere, cu excepţia zonelor intime, dormitor şi baie.

Pe holuri, în bucătărie, în zonele unde se depozitează alimentele, în curte e foarte important să existe aceste camere de supraveghere, care soluţionează cumva anumite abuzuri din partea unora care nu au înţeles rolul dedicat al lor în acest domeniu de activitate.

Acesta era unul dintre proiectele la care ne ţinem foarte mult şi dorim să-l avem realizat”, a precizat social democrata, potrivit sursei citate.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea