Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

BUNE MANIERE: Călătoria cu avionul. Câteva reguli de bun simț, siguranță și confort

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

avion calatorieCând vine vorba de călătorii în străinătate, cel mai utilizat și rapid mijloc de transport este avionul. În cazul în care alegeți să zburați cu avionul, trebuie să țineți cont de câteva reguli nu doar de siguranță și confort, ci și de bun simț.

Nu uitați că rezervările se fac din timp, dar acum nu e deloc dificil, datorită sistemelor internaționale computerizate de rezervări, care permit accesul agenției de turism la bazele de date ale companiilor de transport aerian și rezervarea locurilor pentru o anumită cursă. Odată cu efectuarea rezervării, pasagerul va primi de la agenție informații referitoare la prețul zborului, la condiții, restricții și reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumpărat în baza respectivei rezervări.

Trebuie să țineți cont că bagajele de mână (care pot fi luate în avion) au următoarele dimensiuni: 55/35/25 cm. Bagajele mai mari vor merge în cală, potrivit site-ului www.airtickets.rol.ro. Nu trebuie să puneți în bagajul de cală obiecte de valoare, bani, medicamente, documente importante sau bijuterii. Sunt interzise în avion obiectele ascuțite (cuțit, foarfecă), spray paralizant, obiecte contondente și explozibile.

Trebuie să țineți cont de greutatea bagajului de cală, care în funcție de destinație poate fi 20kg/persoană — pentru Europa (clasa Economy) sau 32 kg/persoană pentru SUA/Canada, conform site-ului amintit.

La îmbarcarea în avion trebuie să aveți la îndemână pașaportul, biletul de avion și asigurarea medicală, precum și o sumă de bani necesară pe durata călătoriei.

În avion veți ocupa locul specificat pe bilet și veți respecta indicațiile însoțitoarei de bord. Este politicos să salutați vecinii de scaun și personalul navigant. Se poate conversa, dar discuția va fi cât mai scurtă și pe un ton cât mai jos, pentru a nu deranja alți pasageri.

În cazul, în care aveți bagaj de mână îl veți așeza în spațiul special destinat acestui scop, care se află deasupra scaunelor. Dacă la decolare vi se solicită să închideți telefoanele mobile sau alte echipamente electronice, trebuie să vă conformați.

Scaunul va fi reglat într-o poziție care să nu incomodeze alți pasageri. Dacă se aduc mâncare sau băuturi, veți folosi tava care se află pe spătarul scaunului din fața dumneavoastră. Nu uitați să mulțumiți însoțitoarei de bord când vă servește cu ceva sau când vă ajută ori vă oferă un sfat.

Când călătoriți cu copii, trebuie să aveți grijă ca aceștia să nu facă gălăgie, să nu părăsească locul. În cazul în care vor să folosească toaleta, e necesar să-i însoțiți.

Ajunși la destinație, veți lua bagajul de mână cu grijă din spațiul în care a fost depozitat, veți aștepta să vă vină rândul să coborâți, veți saluta echipajul la plecare.

Așteptați cu răbdare bagajele de cală când vin pe banda rulantă, nu alergați dacă v-ați zărit bagajul venind. Va ajunge în dreptul dumneavoastră. (C.M.)

sursa:agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Calendar creștin ortodox, 22 ianuarie: Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei – Omorât cu pietre de păgâni Apostolul îi adresează lui Timotei două dintre epistolele sale cuprinse în Noul Testament și îl pomenește în alte două epistole. În Epistola către Corinteni scrie: „…Pentru aceea chiar am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea