Rămâi conectat

Actualitate

Bugetul lui Real Madrid este mult mai mare decât PIB-ul Republicii Moldova pe anul 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bugetul lui Real Madrid este mult mai mare decât PIB-ul Republicii Moldova pe anul 2022

Real Madrid joacă în Liga Campionilor împotriva lui Sheriff Tiraspol, într-o vizită istorică a celui mai bogat club de fotbal din lume în R. Moldova. Pentru a ne face o idee, trebuie spus că bugetul Realului este mai mare decât PIB-ul Moldovei.

Fotbaliștii de la Real Madrid au aterizat marți cu un avion privat pe aeroportul din Chișinău, unde au fost întâmpinați de zeci de fani moldoveni, veniți să-i vadă pe jucătorii celui mai titrat club de fotbal din istorie.

Spaniolii nu au rămas însă în capitala Moldovei și au plecat cu autocarul în regiunea Transnistria, unde s-au cazat la hotelul Russia (foto), din Tiraspol.

Real Madrid joacă miercuri seara pe terenul revelației din acest an a Ligii Campionilor, Sheriff Tiraspol, echipă care a produs în septembrie una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului, după ce a învins cu 2-1 chiar pe Bernabeu.

Prezența lui Real Madrid în premieră în Republica Moldova oferă prilejul unor comparații spectaculoase în ceea ce privește situațiile financiare ale celor două părți.

Nu atât valoarea celor două echipe atrage atenția, până la urmă de înțeles raportată la diferențele uriașe dintre cele două campionate.

Valoarea jucătorilor de la Real aflați acum pe teritoriul Republicii Moldova este de 756 de milioane de euro, în timp ce lotul lui Sheriff este evaluat la doar 21 de milioane de euro.

Valoarea de piață lui Real Madrid- 60 de miliarde de lei. PIB-ul Republicii Moldova pe anul 2022- 50,1 miliarde lei

Ziarul de Gardă sesizează că cel mai scump jucător al Sheriff-ului, malianul Adama Traore, costă mai puțin decât cel mai ieftin fotbalist de la Real Madrid, portarul de rezervă – ucraineanul Andriy Lunin. Prețul lui Traore este estimat la 2,5 milioane de euro, iar cel al lui Lunin – la 3 milioane de euro.

Diferențele devin de-a dreptul astronomice, din moment ce ajungem la nivelul întregii țări. Pare greu de conceput, dar bugetul lui Real Madrid este mai mare chiar și decât întregul PIB al Republicii Moldova.

Astfel, echipa madrilenă are o valoare juridică de piață de 3 miliarde de euro, potrivit rapoartelor oficiale, echivalentul a 60 de miliarde de lei moldovenești, adică mai mult decât tot Produsul Intern Brut pe anul 2022 al Republicii Moldova.

Chiar mult mai mult decât PIB-ul țării, din moment ce veniturile estimate a ajunge în 2022 la bugetul de stat au fost estimate de Guvernul de la Chișinău la 50,1 miliarde lei, în creștere cu 9,2% față de 2021.

Sheriff Tiraspol nu plătește niciun cent Republicii Moldova din milioanele primite de la UEFA

Diferența dintre cele două echipe se face simțită din plin și la capitolul salariilor. Cei mai bine plătiți jucători de la Real, Gareth Bale și Eden Hazard, încasează câte 1,5 milioane de euro pe lună, în vreme ce la Sheriff cele mai mari salarii abia de ajung până la 20 de mii de euro, lunar. Adică Bale și Hazard, încasează în doar 12 ore mai mulți bani decât cei mai bine plătiți jucători ai Sheriff-ului, timp de o lună.

Sheriff Tiraspol a primit până acum 18 milioane de euro de la UEFA pentru participarea în grupele Ligii Campionilor. Dacă se vor califica mai departe ar urma să încaseze încă 3 milioane de euro, iar dacă vor fi eliminați ar primi compensații de un milion de euro.

Din această sumă imensă pentru fotbalul din estul Europei nu va ajunge însă în bugetul Republicii Moldov nici măcar un cent. Asta pentru că regimul separatist de la Tiraspol nu achită nicio taxă Guvernului de la Chișinău.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Piața de taximetrie ar putea fi liberalizată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Piața de taximetrie ar putea fi liberalizată Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe de o parte, întărirea reglementării pe zona de transport alternativ, iar pe de altă parte dereglementarea pe partea de taximetrie, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. „Cu privire la transportul de persoane, a existat agitaţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea