Bucătarul din Alba Iulia care a reinterpretat într-o farfurie ”Cetatea Alba Carolina” și a uimit la ”Chefi la cuțite”: Acesta spune că bucătăria e amanta lui

Toma Cosmin spune că bucătăria este amanta lui. Tot el a descoperit și parfumul comestibil. Nu ratează nicio ocazie de a-și promova orașul de suflet, Alba Iulia, iar la „Chefi la cuțite” a făcut tocmai asta!  

ELIT

Cosmin Toma este bucătar și vine din Alba Iulia, orașul pe care nu a vrut să-l părăsească nici pentru Statele Unite ale Americii! Cine este în Alba Iulia, îl poate vedea pe Cosmin, în fiecare weekend, gătind în inima cetății, promovând gastronomia locală.

Citește și FOTO-VIDEO: ”Toma, un bucătar prin Cetatea Alba Iulia”. Gătește și reinterpretează rețete tradiționale scoase din lada de zestre a țăranului din județul Alba

Mihail David - 2020

Realizarea de care este cel mai mândru este parfumul comestibil: „Un parfum cu care te poți da pe corp, dar care poate fi folosit și în mâncare. E foarte bun pe preparatele dulci, cum sunt cele pe bază de carne de rață”, a explicat bucătarul chef.

„Am o surpriză pentru chefi. Este vorba despre o lumânare comestibilă. Voi face și o piramidă de ciocolată, umplută cu o cremă de fructe de pădure și o să reinterpretez eu Cetatea Alba Iulia prin niște discuri, ca inelele Saturnului, emblema Alba Iulia.”

Sursa A1.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...