Bronhoscopul de la Spitalul Judeţean Alba, utilizat în tot mai multe investigaţii medicale

De la începutul anului şi până acum, 45 de persoane din Alba au beneficiat de investigaţii medicale cu ajutorul bronhoscopului de la Spitalul Judeţean Alba. Se înregistrează astfel o creştere semnificativă a numărului examinări, ţinând cont de faptul că anul trecut, în total, au fost realizate 90 de astfel de investigaţii.

Bronhosopul a fost achiziţionat de Spitalul Judeţean Alba în cursul anului 2011 şi a început să fie folosit în decembrie 2011. De atunci, numărul investigaţiilor realizate a crescut constant, dat fiind faptul că este singurul astfel de aparat din judeţ.

ELIT

„Gradul de adresabilitate a crescut semnificativ, am realizat în primul trimestru din acest an 45 de investigaţii bronhoscopice, jumătate din câte am făcut tot anul trecut. Aparatul bronhoscop este singurul din judeţul nostru şi efectuăm această investigaţie şi pentru pacienţii din alte spitale din Alba.

Bronhoscopia este o manoperă care poate fi utilizată atât pentru diagnosticare cât şi pentru tratament. Cu acest aparat se pot diagnostica tumorile pulmonare prin efectuarea biopsiei. De asemenea, se pot diagnostica pneumoniile bacteriene prin aspirat bronşic şi prelevare de floră bacteriană. Se poate institui şi tratamentul acestor afecţiuni în conformitate cu antibiograma. Bronhoscopul poate fi folosit şi în diagnosticarea tuberculozei pulmonare când se realizează aspirat bronşic BK. În abcesele pulmonare bronhoscopul poate fi utilizat pentru diagnostic şi tratament prin efectuarea drenajului secreţiilor bronşice purulente”, a explicat medic specialist pneumolog Ioana Ghigolea, coordonatorul Cabinetului de explorări bronhoscopice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...