Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

BookLand Evolution: Liviu Cernat, muzicianul albaiulian care a ales vioara în locul calculatorului: „M-am îndrăgostit de succes”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liviu Cernat01Succesul pe care îl are Orchestra de Cameră a Judeţului Alba este datorat şi profesorului Liviu Cernat, care a pus umărul la constituire. Acesta, dar şi altele au fost motivele pentru care organizatorii conferinţelor practice BookLand Evolution au ales să-l invite în faţa elevilor şi studenţilor, pentru a le vorbi despre succesul în carieră.

Chiar dacă a spus la începutul speach-ului „eu sunt cu muzica, nu cu vorbitul”, Liviu a impresionat audienţa cu stilul său jovial şi sincer. Are 29 de ani şi studiază muzica de 23, în clasa a IV-a a câştigat primul concurs, iar cel mai motivant factor a fost „succesul pe scenă. Atunci m-am îndrăgostit, plăcerea de a avea succes, de a fi băgat în seamă, de a fi în centrul atenţiei”, iar când avea bani de o vioară sau de un calculator (4-86), a ales să cânte.

A ajuns la facultate, la Academia Regală de Muzică din Londra şi a găsit că succesul nu este cel mai motivant lucru în muzică. „A fost o perioadă fascinantă pentru mine”, în care, spune, a învăţat mai multe despre toleranţă, iar când a vorbit despre toleranţă şi-a adus aminte de Beethoven, în speţă de Simfonia a IX-a, Oda Bucuriei. „Nu putem avea dreptate toţi, trebuie să fim toleranţi, trebuie să ascultăm, la fel ca şi muzica”, a spus cel care este actualmente profesor la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, student la Facultatea de Drept a Universităţii „1 Decembrie 1918” şi lucrează şi la Centrul de Cultură „Augustin Bena”.

BookLand Evolution continuă şi astăzi, iar invitaţii sunt: Adrian Dușa, Ioana Bogăţan, Iulia Gus, în Amfiteatrul A9 al universităţii albaiuliene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea