Rămâi conectat

Politică Administrație

Bogdan Medrea și Bogdan Cristea, prezenți la evenimentul „1000 de noi activişti PES pentru o stângă europeană”, la Târgoviște

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • De Ziua Europei, PES Activists România a ajuns la 8000 de membri și demarează campania „România cere Schengen!”

Sâmbătă, 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, organizația PES Activists România a desfășurat, la Târgoviște, evenimentul „1000 de noi activişti PES pentru o stângă europeană”, la inițiativa președintelui organizației – europarlamentarul PSD Victor Negrescu. Evenimentul a fost un prilej pentru a marca înscrierea în PES Activists România și în PSD a 1000 de noi persoane, dar și pentru a demara campania „România cere Schengen!”, la 30 de ani de la semnarea acordului de liberă circulație.

PES ActivitiesPentru a da un semnal statelor care se opun intrării României în Schengen, participanții la eveniment au purtat tricouri inscripționate cu mesajele „România cere Schengen!” / „Romanians for Schengen!”.

La eveniment au luat parte și premierul Victor Ponta, europarlamentarul Victor Negrescu și preşedintele PSD Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu. Din partea organizației PES activists ALBA au participat la eveniment MEDREA BOGDAN – presedinte TSD ALBA si CRISTEA BOGDAN-SORIN – vicepresedinte PES Activist Romania/coordonator PES Activist Alba.

„1000 de noi activiști PES pentru o stângă europeană – organizația PES Activists România ajunge astfel la peste 8000 de activiști la nivel național și, mai ales, demonstrează că oamenii vin alături de noi pentru valorile de stânga europene pe care le reprezentăm.

Încă din 2007, în fiecare an, împreună cu structura pe care o coordonez, PES Activists România, organizăm un eveniment dedicat zilei Europei. În acest an, le-am arătat celorlalte ţări membre ale UE solidaritatea noastră faţă de valorile europene şi am reiterat faptul că aderarea României la spaţiul Schengen este o prioritate pentru o adevărată integrare. De aceea, am lansat astăzi și campania noastră «România cere Schengen!», prin care vrem să subliniem că sărbătorirea celor 30 de ani de la înfiinţarea spaţiului Schengen trebuie să se concretizeze prin integrarea României în această zonă de liberă circulație”, a declarat președintele PES Activists România, europarlamentarul Victor Negrescu.

Președintele PSD Victor Ponta a subliniat, în cadrul evenimentului, că este important ca stânga românească să aibă cu adevărat militanți, precum cei din PES Activists România.

„Vreau să vă salut, în primul rând pe Victor Negrescu, și toți membrii PES Activists, pentru ideea de a sărbători Ziua Europei. Vreau să spun câteva cuvinte despre organizația PES Activists și despre PSD. Este esențial, pentru bătăliile care vor veni în 2016, să avem cu adevărat militanți”, a afirmat Victor Ponta.

 Însumând 8000 de membri, rețeaua de activiști PES din România este cea mai numeroasă din Europa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea