Boala extrem de gravă care face RAVAGII, alături de coronavirus. 80% dintre cei care suferă de aceasta dezvoltă simptome grave COVID

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii spanioli și publicat în Journal of Hepatology, s-a ajuns la noi concluzii în ceea ce privește bolile care pot favoriza apriția unor forme extrem de grave de COVID-19.

Studiul a fost coordonat de Laboratorul de Medicină Moleculară de la Universitatea din Santiago de Compostela și arată că steatohepatita nonalcoolică asociată cu obezitatea determină o reacție mai puternică între ACE2 şi TMPRSS2, o moleculă care permite ca noul coronavirus să invadeze celulele.

Elit ELIT

De menționat este faptul că, în Spania, 80% dintre pacienții care au dezvoltat forme grave de COVID-19 sunt obezi și au și insuficiență hepatică.

De asemenea, mai mult, 44% dintre spanioli s-au îngrășat în timpul stării de urgență, fapt care este valabil în mare parte dintre țările care au experimentat un lockdown.
Obezitate și coronavirusul

Un alt studiu recent, scotea la lumină faptul că persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a suferi cazuri grave de COVID-19, față de persoanele care sunt sănătoase, realtează agenţia Xinhua, citată de agerpres.

Potrivit sursei citate, se pare că doar una din zece persoane care au ajuns la terapie intensivă diagnosticate cu boala COVID-19 se încadrau în intervalul de greutate corporală sănătoasă, arată rezultatele studiului condus de doctor Francois Pattou, directorul Departamentului de Chirurgie Generală şi Endocrină de la Spitalul Universitar din Lille, Franţa.

De asemenea, aproximativ o jumătate dintre cei 124 de pacienţi internaţi la terapie intensivă cu boala COVID-19 din eşantionul de persoane studiat erau obezi, iar majoritatea celor rămaşi erau supraponderali.

”La câteva luni în cadrul pandemiei COVID-19, riscul crescut pe care îl prezintă acest virus pentru persoanele care suferă de obezitate nu ar putea fi mai clar”, a declarat Pattou.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419