Rămâi conectat

Actualitate

Boala extrem de gravă care face RAVAGII, alături de coronavirus. 80% dintre cei care suferă de aceasta dezvoltă simptome grave COVID

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii spanioli și publicat în Journal of Hepatology, s-a ajuns la noi concluzii în ceea ce privește bolile care pot favoriza apriția unor forme extrem de grave de COVID-19.

Studiul a fost coordonat de Laboratorul de Medicină Moleculară de la Universitatea din Santiago de Compostela și arată că steatohepatita nonalcoolică asociată cu obezitatea determină o reacție mai puternică între ACE2 şi TMPRSS2, o moleculă care permite ca noul coronavirus să invadeze celulele.

De menționat este faptul că, în Spania, 80% dintre pacienții care au dezvoltat forme grave de COVID-19 sunt obezi și au și insuficiență hepatică.

De asemenea, mai mult, 44% dintre spanioli s-au îngrășat în timpul stării de urgență, fapt care este valabil în mare parte dintre țările care au experimentat un lockdown.
Obezitate și coronavirusul

Un alt studiu recent, scotea la lumină faptul că persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a suferi cazuri grave de COVID-19, față de persoanele care sunt sănătoase, realtează agenţia Xinhua, citată de agerpres.

Potrivit sursei citate, se pare că doar una din zece persoane care au ajuns la terapie intensivă diagnosticate cu boala COVID-19 se încadrau în intervalul de greutate corporală sănătoasă, arată rezultatele studiului condus de doctor Francois Pattou, directorul Departamentului de Chirurgie Generală şi Endocrină de la Spitalul Universitar din Lille, Franţa.

De asemenea, aproximativ o jumătate dintre cei 124 de pacienţi internaţi la terapie intensivă cu boala COVID-19 din eşantionul de persoane studiat erau obezi, iar majoritatea celor rămaşi erau supraponderali.

”La câteva luni în cadrul pandemiei COVID-19, riscul crescut pe care îl prezintă acest virus pentru persoanele care suferă de obezitate nu ar putea fi mai clar”, a declarat Pattou.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea