Rămâi conectat

Curier Județean

Baza sportivă din comuna Daia Română primește undă verde de la APM pentru amenajarea unor locuri de parcare. Suprafața totală amenajată va avea peste 2800 mp

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare al proiectului „Amenajare parcări zona agrement în comuna Daia Română”, propus a fi amplasat în localitatea Daia Română. APM Alba anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare fără evaluarea impactului asupra mediului.

Ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate de Comuna Daia Română, Agentia pentru Protecţia Mediului ALBA decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul sedinţei Comisiei Internă de Analiza din data de 14.04.2020, ca proiectul ”Amenajare parcări zona agrement în comuna Daia Română”, propus a fi amplasat în localitatea Daia Română, jud. Alba, nu se supune evaluarii impactului asupra mediului.

Motivele pe baza cărora s-a stabilit necesitatea neefectuării evaluării impactului asupra mediului sunt următoarele:

Elit - Gustul Desăvârșit

a) proiectul se încadrează în prevederile Legii nr. 292/2018privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului, anexa nr. 2, pct. 10

b) Proiecte de dezvoltare urbana inclusiv a centrelor comerciale și a parcărilor publice

Caracteristicile proiectului

Parcarile propuse pentru amenajarea se află în zona de agrement (baza sportivă) a localității Daia Română. Suprafața totală amenajată = 2.810 mp. Sistem de scurgere a apelor pluviale: podețe, rigole/șanțuri prefabricate, guri de scurgere.

Parcare: 8 cm pavele autoblocante; 5 cm nisip pilonat; 15 cm strat de baza din piatră spartă; 30 cm strat de fundație balast având și rol drenant

S-a mai prevazut realizarea de trotuare cu lățime variabilă, adiacent gardurilor de proprietăți sau carosabilului.

Trotuar: 6 cm pavele, 5 cm nisip pilonat. Pentru rezolvarea scurgerii apelor s-au proiectat rigole prefabricate tip R1 scafa,”. Apa de pe carosabil și trotuar se va scurge în șanțurile, rigolele proiectate sau în gurile de scurgere nou înființate. Apele meteorice vor fi evacuate prin intermediul podețului proiectat în emisarii din zonă.

Motivele pe baza cărora s-a stabilit necesitatea neefectuării evaluării adecvate sunt următoarele:

Proiectul propus nu intră sub incidența articolului 28 din Ordonanța de urgență a Guvernului numărul 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.49/2011 cu modificările și completările ulterioare.

Motivele pe baza cărora s-a stabilit necesitatea neefectuării evaluării impactului asupra corpurilor de apă:

Proiectul propus nu intră sub incidențaart. 48 și 54 din Legea apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare.

Condițiile de realizare a proiectului:

Deşeurile generate pe parcursul execuţiei lucrarilor de investitie se vor gestiona cu respectarea prevederilor Legii 211/2011.

Terenul afectat temporar de lucrările propuse se va readuce la starea inţială de folosinţă; prin lucrările propuse nu va fi afectată vegetaţia.

Prezenta decizie este valabilă pe toată perioada de realizare a proiectului, iar în situația în care intervin elemente noi, necunoscute la data emiterii prezentei decizii, sau se modifică condițiile care au stat la baza emiterii acesteia, titularul proiectului are obligația de a notifica APM Alba.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorității competente pentru Protecția Mediului Alba din Alba Iuli, str. Lalelelor nr. 7B în zilele de luni-joi, între orele 8-16 și vineri între orele 8-14, precum și la următoarea adresă de internet apmab.anpm.ro

Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare până la data de 06.05.2020


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Ziua Poliţiei Române 2023 sărbătorită și în ALBA: Caravana promovării profesiei de poliţist a atras sute de copii interesați de meserie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Poliţiei Române 2023 sărbătorită și în ALBA: Caravana promovării profesiei de poliţist a atras sute de copii interesați de meserie

Caravana promovării profesiei de polițist și Ziua Porților Deschise au fost câteva dintre activitățile desfășurate de polițiștii din Alba, în zilele de 22 și 23 martie, în cadrul manifestărilor publice dedicate sărbătoririi Zilei Poliției Române.

În zilele de 22 și 23 martie 2023, polițiștii din Alba și-au dat întâlnire cu peste 1.000 de elevi dornici să afle mai multe despre profesia de polițist.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Caravana promovării profesiei de polițist”, formată din polițiști din structurile de siguranță școlară, rutieră, ordine publică, acțiuni speciale și prevenire a criminalității, a fost prezentă la Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia, Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Ighiu și la Școala Gimnazială Șard.

Elevilor le-au fost oferite informații despre școlile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care pregătesc agenți şi ofițeri de politie, precum și condițiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o astfel de instituție de învățământ.

Au fost discutate aspecte legate de abilitățile necesare unui polițist, avantajele oferite tinerilor care urmează școlile de poliție, iar elevii au fost invitați să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliție și au fost încurajați să se pregătească din timp pentru un eventual examen de admitere.

Alături de informațiile legate de profesia de polițist, elevii au primit și recomandări pentru un comportament responsabil, care să-i ferească de victimizarea din infracțiuni.

La aceste activități, alături de polițiști, au fost prezenți și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Acțiuni de promovare a profesiei de polițist precum și acțiuni de tipul ”Ziua porților deschise”, au fost organizate și la nivelul polițiilor municipale și orășenești din județul Alba.

Reamintim faptul că vineri, 24 martie, începând cu ora 10,00, în Piața Cetății din Alba Iulia, vor avea loc activități demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenție, iar toți cei interesați sunt așteptați pentru a interacționa cu polițiștii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Tânăr din Blaj, REȚINUT de polițiști după ce și-a bătut iubita: S-a ales cu dosar penal și ordin de protecție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr din Blaj, REȚINUT de polițiști după ce și-a bătut iubita: S-a ales cu dosar penal și ordin de protecție

Polițiștii din Blaj au luat măsura reținerii față de un tânăr de 22 ani, din municipiu, care și-ar fi agresat concubina.

La data de 22 martie 2023, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 22 ani, din Blaj, care este cercetat pentru violență în familie.

În sarcina acestuia, s-a reținut faptul că, pe fondul unor discuții contradictorii, bărbat, în vârstă de la data de 22 martie 2023, și-ar fi agresat concubina, de 23 de ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Polițiștii deplasați la fața locului au constat faptul că, pe fondul unor discuții contradictorii, tânărul și-ar fi agresat partenera, în urma unor discuții în contradictoriu avute cu concubina sa, ar fi agresat-o.

Față de acesta, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie, iar în urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

În cursul zilei de azi, 23 martie 2023, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Acțiune cu efective suplimentare în Alba Iulia și localitățile rurale arondate: Polițiștii au aplicat amenzi de peste 11.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliția Municipiul Alba Iulia a organizat o acțiune cu efective suplimentare în municipiu și pe raza localităților rurale arondate, cu scopul creșterii gradului de siguranță publică. Au fost identificate 12 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni.

Ieri, 22 martie 2023, Poliția Municipiului Alba Iulia împreună cu Secțiile de Poliție Rurală Galda de Jos și Vințu de Jos, au organizat o acțiune cu efective suplimentare, în municipiul Alba Iulia și în localitățile rurale arondate municipiului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu ocazia acestei acțiuni au fost controlate 60 de autovehicule, au fost legitimate 109 persoane și au fost constatate 30 de abateri de natură contravențională care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 11.410 lei.

A fost reținut un permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Polițiștii au identificat 12 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni. Pentru documentarea activității infracționale a acestora, au fost efectuate 4 percheziții.

În cadrul acțiunii, polițiștii au fost sprijiniți de jandarmi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare