Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Baroul Alba și Baroul Chișinău au încheiat un protocol de colaborare, la Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Avocati 06Astăzi cu începere de la ora 10.00 la Baroul Alba a fost semnat un protocol de colaborare între Baroul Alba din România şi Baroul Chişinău din Republica Moldova. Membrii componenţi ai Uniunii Avocaţilor din Chişinău sunt prezenţi în Oraşul Marii Uniri de ieri şi vor sta până mâine. Cu această ocazie decanul Baroului din Alba, Ioan Rus doreşte ca şi avocaţii să se cunoască mai bine, să aibă o colaborare profesională bună şi să înveţe cât mai multe unii de la alţii.

Ioan Rus, decanul Baroului Alba la fel ca şi decanul Baroului din Chişinău doresc ca această acţiune de înfrăţire să nu fie doar „pe hârtie” şi să fie o bună colaborare profesională. „Am organizat această festivitate şi am încheiat acest protocol. Este Avocati 03primul protocol care se încheie în România în barourile din ţară, între Baroul din Alba si Baroul din Chişinău. Ne bucurăm de oaspeţi dragi de la Chişinău. Alba Iulia si Chişinău au legături apropriate şi vrem ca şi noi sa le extindem” a declarat Ioan Rus, decanul Baroului din Alba.

Membrii Baroului din Alba au ascultat cu interes cuvintele decanului din Chişinău, Gheorghe Avornic care doreşte ca această colaborare să fie pe termen lung. „Cred că nu este deloc întâmplător faptul că primul raport de colaborare are loc la Alba Iulia. Sper să dea roade pe viitor. Mă bucur că sunt la Alba şi primul acord e semnat de baroul avocaţilor din Chişinău şi Alba Iulia. Am discutat modalităţile de colaborare, nu aş vrea să rămână doar pe hârtie şi vreau sa devină o realitate. As vrea ca şi colaborarea noastră sa fie multilaterala nu doar pe plan profesional. O serie de activităţi vor fi benefice pentru poporul nostru şi vreau să dam un exemplu şi celorlalţi” a declarat Gheorghe Avornic, decanul Baroului din Chişinău.

Prin acest protocol părţile vor dezvolta şi extinde cooperarea în domeniul asistenţei judiciare exercitată prin avocaţi, prin promovarea schimbului reciproc de experienţă pe teme de interes comune. Colaborarea prevede o mai bună cunoaştere a organizării şi exercitării profesiei de avocat, prin cunoaşterea legislaţiei în domeniul avocaturii şi a organizării judiciare. Membrii Baroului din Alba şi membri Baroului din Chişinău vor realiza vizite de lucru, stagii de documentare pentru avocaţi, înfrăţirea unor cabinete de avocaţi precum şi schimburi de experienţă.

Prezentul acord este valabil pentru o perioadă iniţială de 4 ani, putând fi reînnoit cu acordul părţilor pentru noi perioade de câte doi ani.

Preşedintele Baroului din Chişinău susţine că avocaţii din Republica Moldova au multe de învăţat şi de preluat din legislaţia avocaţilor din România.

La sfârşit cei prezenţi au servit un pahar de şampanie în cinstea evenimentului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea