Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat din Alba condamnat la închisoare cu EXECUTARE pentru abandon de familie: Câți ani nu a plătit pensia de întreținere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbat din Alba condamnat la închisoare cu EXECUTARE pentru abandon de familie: Câți ani nu a plătit pensia de întreținere

Un bărbat din Alba a fost condamnat la pedeapsa de 10 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracţiunii de abandon de familie.

Sentința Judecătoriei Aiud a fost pronunțată în data de 24 august, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro.

În actul de sesizare s-a reţinut că inculpatul nu a plătit cu rea-credinţă pensia de întreţinere stabilită prin Sentinţa civilă pronunțată de Judecătoria Aiud la data de 06.12.2019, rămasă definitivă prin neapelare, în cuantum de 1/8 din venitul minim pe economie națională, cu actualizările aferente, în favoarea celor trei copii, pentru perioada 06.12.2019 – 01.04.2022.

Inculpatul a fost implicat într-o relație de concubinaj care a durat circa 9 ani și în urma căreia s-au născut patru copii. Cu toate că a fost obligat la plata pensiei de întreținere în cotă de 1/8 părți (cotă totală ½ părți) din venitul minim pe economie cu actualizările și indexările aferente pentru fiecare minor, inculpatul, cu rea credință, nu a achitat pensia de întreținere în perioada 06.12.2019 – 01.04.2022.

Sub aspectul atitudinii subiective a inculpatului în raport de plata pensiei de întreținere către cele 3 persoane vătămate, instanța reține că în cursul urmăririi penale aceasta a recunoscut că nu a efectuat vreo plată cu acest titlu, aspect confirmat și de către reprezentantul legal al persoanelor vătămate, arătând, totodată, că neplata pensiei de întreținere a fost cauzată de lipsa veniturilor.

Inculpatul a comis infracțiunea în stare de recidivă postexecutorie, astfel că înstanța constată că singura opțiune este detenția.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic O vijelie puternică a făcut prăpăd la Sohodol. După zilele caniculare, furtunile lovesc cu la fel de multă putere mai multe zone din județ. Citește și: VIDEO | Natura s-a dezlănțuit vineri la Șibot: Ploaie torențială și rafale de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea