Rămâi conectat

Curier Județean

Bani pentru Roșia Montană: Peste 2.7 milioane de lei pentru reparaţiile barajului de la Tăul Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bani pentru Roșia Montană: Peste 2.7 milioane de lei pentru reparaţiile barajului de la Tăul Mare

În ședința de marți, 25 octombrie, Executivul de la București a aprobat alocarea unui sprijin pentru punerea în siguranţă a barajului Tăul Mare din Alba, în urma incidentului din 1 octombrie, care a impus, printre altele, evacuarea preventivă a locuitorilor din Roşia Montană.

Executivul anunţă că pe ordinea de zi figurează un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea art. 32 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020 şi două proiecte de hotărâri de Guvernprivind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale şi pentru comuna Roşia Montană, judeţul Alba.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, săptămâna trecută, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pentru a fi acordat sprijin pentru punerea în siguranţă a barajului Tăul Mare din judeţul Alba şi pentru a fi puse la dispoziţia familiilor afectate de incendiul din comuna Siriu, judeţul Buzău.

Prin actul normativ ce urma să fie iniţiat de MDLAP va fi alocată suma de 2.782.088,71 lei din Fondul de rezervă bugetară, fonduri necesare efectuării lucrărilor de primă urgenţă, în vederea punerii în siguranţă a barajului Tăul Mare din judeţul Alba. Fondurile vor fi alocate având în vedere incidentul petrecut în data de 1 octombrie 2022 la acest baraj al lacului de acumulare, care a impus adoptarea urgenţă a unor măsuri de răspuns, inclusiv evacuarea preventivă a locuitorilor din localitatea Roşia Montană.

De asemenea, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit scoaterea de la rezervele de stat a 12 construcţii uşoare din elemente modulate, dotate cu aeroterme, pături, saltele, perne şi lenjerii de pat, pentru a fi puse la dispoziţia familiilor afectate de incendiul din satul Muşceluşa, comuna Siriu, judeţul Buzău. Incendiul a avut loc în data de 17 octombrie.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MĂSURILE luate de insituțiile din Alba pentru perioada de caniculă și disconfort termic accentuat

Ziarul Unirea

Publicat

în

MĂSURILE luate de insituțiile din Alba pentru perioada de caniculă și disconfort termic accentuat La nivelul județului Alba a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență de către Prefectul județului Alba – domnul Nicolae Albu, fiind adoptate mai multe măsuri având în vedere situația meteo prognozată pentru perioada următoare, COD PORTOCALIU de val de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea