Rămâi conectat

Curier Județean

Bani pentru biserici, în 2018, din bugetul local al municipiului Alba Iulia. 43 de unități de cult vor primi câte 5.000 de lei pentru întreținere și diverse lucrări. LISTA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Între proiectele de hotărâre ce vor fi supuse spre aprobare consilierilor locali din Alba Iulia, în ședința din 16 februarie, se află și un proiect privind alocarea unei sume de bani din bugetul local către 43 de parohii din municipiu, care solicită sprijin financiar pentru diverse lucrări și întreținere la bisericile parohiale.

Este vorba despre suma de 215.000 de lei, câte 5.000 de lei pentru fiecare unitate de cult.

Vor primi bani următoarele parohii:

Elit - Gustul Desăvârșit

1. Sediul Protopopiatului Ortodox Alba-Iulia
2. Parohia Centru 1 – Alba-Iulia
3. Parohia Centru II – Alba-Iulia
4. Parohia Maieri 1 – Alba- Iulia
5. Parohia Maieri II – Alba-Iulia
6. Parohia Lipoveni – Alba-Iulia
7. Parohia Ampoi -Alba-Iulia
8. Parohia Sf. Antonie – Alba-Iulia
9. Parohia Tolstoi – Alba-Iulia
10. Parohia Cetate 1 – Alba-Iulia II.
11. Parohia Cetate II – Alba-Iulia
12. Parohia Sf. Ecaterina – Alba-Iulia
13. Parohia Platoul Romanilor – Alba-Iulia
14. Parohia Lumea Nouă – Alba-Iulia
15. Parohia Sf. Ap. Petru şi Pavel- Alba-Iulia
16 Parohia Mihai Viteazul- Alba-Iulia
17. Parohia Dealul Furcilor- Alba-Iulia
18. Parohia Cartier Nou 1- Alba-Iulia
19. Parohia Cartier Nou II- Alba-Iulia
20. Parohia Recea- Alba-Iulia
21. Parohia Orizont- Alba-Iulia
22. Parohia Măn. Sf. Ioan Botez – Alba-Iulia
23 Parohia Schitul Sf. Lazăr -Alba-Iulia
24. Parohia întâmpinarea Domnului
25. Parohia Cuvioasa Parschiva Parohii Greco-Catolice:
26. Biserica Greco-Catolică Bărăbanţ
27. Parohia Greco-Catolica Sfântul Spirit
28. Biserica Greco-Catolică Centru II Alba
29. Parohia Romano-Catolică Alba Iulia
30. Parohia Romana Unita cu Roma Greco Catolica Alba Iulia II
31. Parohia Reformata
32. Parohia Romano-Catolică Barabant
33. Biserica creştina apostolica Maranata
34. Biserica Creştina Baptista Cetatea Alba Iulia
35. Comunitatea Evreilor Alba Iulia
36. Biserica Adventista de Ziua a Şaptea
37. Biserica Penticostala Filadelphia
38. Parohia Partoş
49 Parohia Bărăbanţ
40. Parohia Miceşti
41. Parohia Pâclişa
42. Parohia Oarda de Jos
43. Parohia Oarda de Sus


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

COMUNICAT CORONA: Precizări din partea administrației Cimitirului Municipal privind marcarea locurilor de înhumare părăsite

Unirea Ziarul

Publicat

în

COMUNICAT CORONA: Precizări din partea administrației Cimitirului Municipal privind marcarea locurilor de înhumare părăsite

Precizăm că mormintele marcate în perioada Zilei Morților au fost în număr de 33 având statutul de loc de înhumare părăsit. Acțiunea nu a avut nici o legătura cu neplata taxelor la zi, și nu se vor marca niciodata morminte pentru acest motiv.

Marcajul provizoriu a fost o ultimă încercare de a identifica aparținătorii, după ce au fost epuizate toate celelalte metode precum etichete aplicate pe loc în mod repetat, anunț în presa locală și centrală ,telefonic cât și  prin scrisoare recomandată.

Dacă anumiți cetățeni au fost deranjați de acest demers, ne exprimam scuzele și sperăm ca în urma răspunsului nostru oficial să înțeleagă motivul real care a dus la marcarea provizorie a anumitor locuri de veci.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu aceasă ocazie din totalul de 33 de morminte asupra cărora a fost aplicat marcaj provizoriu, au fost identificați 4 aparținatori, astfel s-a evitat ridicarea dreptului de folosință asupra acelor locuri de înhumare.

După acest demers, s-a demarat ștergerea marcajului provizoriu de pe toate mormintele marcate.

ION BOGDAN RADU

administrator al SC PROMETEU SRL (CORONA)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

SEMNAL : Maria Trandafir, Subiectivitate și obiectivitate în propria poveste, editura 24 Ore, Iași 202, 450p cu un cuvânt înainte de Constantin Dram

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

SEMNAL: Maria Trandafir, Subiectivitate și obiectivitate în propria poveste, editura 24 Ore, Iași 202, 450p cu un cuvânt înainte de Constantin Dram

La finalul Colocviilor romanului românesc, conduse de cunoscutul romancier Nicolae Breban la Alba Iulia, întrebam de ce în enumerarea romancierilor importanți nu este cuprins și Augustin Buzura, la care a intervenit în dialog „criticul” Breban, spunând pentru că îi lipsește „construcția” personajului, nu are acest aspect important al romanului.

De aici, am tras concluzia mea după o lungă carieră didactică, de aproape o jumătate de secol în fața elevilor, este o formă a „subiectivismului” – prima impresie a lecturii operei, apoi intervine „obiectivismul” pe care îl accepți auzind păreri autorizate despre un scriitor sau o operă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mai precis, fiecare cititor are propria părere despre opera literară pe care apoi o „modifică” în funcție de studiile sale, de profesia sa. Aici se include și ceea ce este acum la modă, cititor „avizat”, uneori cu păreri corect politice, la modă într-o perioadă! Pornind de la incitantul titlu al acestui volum de studii S & O, la modă și el, ca și O.K., după lectura lui, în fond este o sursă de bibliografie pentru cei care trec prin școală, merită spus cu prisosință că autoarea sintetizează subiectele și realizează „mai mult decât o carte de citit” (C. Dram). Depășind maniera didacticistă, emițând păreri critice pertinente, Maria Trandafir dovedește vocație, talent și se afirmă ca o voce importantă în peisajul cultural și educativ-formativ al elevilor și studenților.

Mai direct spus – este nevoie de asemenea lucrări, opere ale unor truditori ai condeiului, profesori care își depășesc condiția, prin faptul că sunt conducători ai unor reviste literare, că scriu cărți cu audiență, cum e în cazul de față Maria Trandafir. Felicitări și urări de bine!

Prof. Oliviu Iacob, Alba Iulia, 2022


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Comunicat de presă | TSD și PSD Alba Iulia organizează conferința ”Bani europeni pentru afaceri românești”  

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | TSD și PSD Alba Iulia organizează conferința ”Bani europeni pentru afaceri românești”

Partidul Social Democrat Alba Iulia, cu sprijinul Tineretului Social Democrat Alba Iulia, organizează conferința ”Bani europeni pentru afaceri românești” în cadrul căreia specialiști din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului vor prezenta programe de finanțare dedicate celor care vor să-și deschidă un business ori doresc să-și extindă activitatea cu sprijin financiar nerambursabil.

În cadrul conferinței, se va discuta despre construirea afacerilor profitabile și sustenabile. Un accent important va fi pus pe accesarea banilor europeni pentru înființarea sau dezvoltarea afacerilor românești. Vor fi prezentate programe guvernamentale, finanțate inclusiv cu fonduri externe. De asemenea, se va vorbi despre Start Up-Nation, măsuri pentru tineri, programe în domeniul agroalimentar, posibilități de sprijin nerambursabil pentru IMM-uri, pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului, programe de microindustrializare sau de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conferința va avea loc vineri, de la ora 11.00, în Amfiteatrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Prezentările vor fi realizate de către Lucian Rus și Horațiu Clepan, secretari de stat în cadrul  Ministerului Antreprenoriatului si Turismului.

Am plăcerea să organizez acest eveniment, alături de colegii mei social-democrați. Conferința e dedicată în special tinerilor, dar sunt așteptați să participe toți cei interesați. Prin acest eveniment, PSD Alba Iulia și TSD Alba Iulia își doresc să aducă informația mai aproape de persoanele potențial interesate și să o facă mai accesibilă. În cadrul conferinței se va răspunde la întrebări, se va oferi consiliere și îndrumare.

Vrem să fim aproape de albaiulieni, de comunitate, să îi sprijinim cât de mult putem, iar acest lucru se realizează și prin organizarea de evenimente, conferințe, dezbateri de interes pentru ei.

Președinte interimar PSD Alba Iulia,

Senator Gheorghe Calin Matieș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea