Rămâi conectat

Actualitate

Bani europeni pentru instalarea de panouri fotovoltaice în ferme

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bani europeni pentru instalarea de panouri fotovoltaice în ferme

Ministerul Energiei a lansat luna trecută un nou apel de proiecte prin Fondul de modernizare, pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

Astfel, două linii de finanțare au fost lansate la sfârșitul lunii aprilie, una pentru autoconsum, iar cealaltă pentru producție și vânzare.

Mai multe modificări au fost aduse, însă, ghidurilor celor două linii de finanțare. Printre acestea se numără și excluderea de la finanțare a codurilor CAEN care fac parte din domeniul agricol. Prin urmare, fermierii nu vor putea depune proiecte în această sesiune, dar vor avea posibilitatea de a implementa proiecte asemănătoare începând din luna septembrie, moment în care se va lansa sesiunea a doua a schemei de energie pentru sectorul agroalimentar.

Citește și: Avantajele și dezavantajele instalării unor panouri fotovoltaice: ce trebuie să știi (P)

În privința liniilor de finanțare care s-au lansat luna trecută, consultantul Neluțu Dogaru a făcut următoarele precizări: „Dacă vorbim de programele pentru energie, s-a lansat ghidul final pentru Fondul de Modernizare, atât pentru secțiunea autoconsum, cât și pentru producție. Au modificat un pic față de ce se știa anterior, în sensul că au eliminat în această sesiune codurile CAEN 01, 10, 11. Cu alte cuvinte, agricultorii nu pot să depună acum, însă vor putea depune din septembrie, cât se deschide a doua sesiune pentru sectorul agroalimentar.

Perioada de depunere pe Fondul pentru Modernizare se încheie în 23 iulie 2024, deci este suficient timp cât să-și facă documentele și tot ce le trebuie ca să depună proiect pentru aceste programe de energie”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecţiunilor oncologice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecţiunilor oncologice Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecţiunilor oncologice şi la servicii de confirmare a diagnosticului, conform unei hotărâri a Guvernului României. Odată diagnosticaţi cu o formă de cancer, aceşti pacienţi sunt trataţi gratuit în cadrul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea