Rămâi conectat

Actualitate

BACALAUREAT 2020. Luni, 22 iunie, încep probele scrise la Bacalaureat. Peste 150.000 de candidați s-au înscris la examen

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 22 iunie, încep probele scrise la Bacalaureat 2020. Un număr de aproximativ 155.500 de candidaţi (aproximativ 123.800 din promoţia curentă şi 31.800 din promoţiile anterioare) s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului de bacalaureat, ale cărei probe scrise vor începe luni cu Limba şi literatura română, informează duminică un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Citește și: Rezultate Evaluarea Naţională 2020 Când se vor afişa rezultatele şi când se pot depune contestaţii. Anunţul oficial

În județul Alba vor susține probele examenului de Bacalaureat 2642 de candidați, dintre care 2188 candidați din promoția curentă, respectiv 454 de candidați din promoțiile anterioare.

Potrivit calendarului de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat, prima probă pe care o vor susține este proba scrisă la Limba și literatura română. Examenul va începe la ora 9.00, însă absolvenții de liceu trebuie să fie în clase între 7.30 și cel târziu ora 8.30. Accesul în examen se face pe baza unui act de identitate cu fotografie. Proba scrisă la Limba română durează 3 ore.

Pentru prima oară, rezultatele de la Bacalaureat 2020 pe care le vor obține candidații vor fi anonimizate, pe modelul notelor înlocuite prin codul unic al candidatului de la Evaluarea Națională.

Anonimizarea rezultatelor a fost introdusă chiar în timpul probelor de Evaluare Națională, ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, potrivit Ministerul Educației.

Astfel, la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific.

Fiecare elev va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Calendarul pentru BAC 2020 a fost aprobat prin Ordinul de ministru numărul 4.307 din 21.05.2020.
Calendar Bacalaureat 2020

– 22 iunie 2020. Limba şi literatura română – proba Ea) – examen scris

– 23 iunie 2020. Limba şi literatura maternă – proba Eb) – examen scris

– 24 iunie 2020. Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris.

Proba la Matematică: pentru absolvenţii claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, filiera tehnologică şi pentru absolvenţii de la profilul militar şi profilul pedagogic (specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională).

Proba la Istorie: pentru absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celor de mai sus.

– 25 iunie 2020. Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – examen scris

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi de la profilul militar din filiera vocaţională.

Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie – absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi din toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celui menţionat mai sus

Pe 30 iunie vor fi afişate rezultatele, până la ora 12. Tot atunci, de la ora 16, va avea loc sesiunea de depunere de contestaţii, care va dura până la ora 20. Aceasta continuă şi pe 1 iulie, până la ora 12.

Rezolvarea contestaţiilor are loc între 1 şi 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie.
Sesiunea specială de Bacalaureat 2020

Absolvenţii de gimnaziu şi de liceu care la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat vor avea temperatura peste maximul admis, vor fi în izolare sau carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu vor participa din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiuni speciale ale acestor examene, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Potrivit MEC, în contextul epidemiologic actual, Anisie a aprobat un ordin privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Naţională şi Bacalaureat în vederea „asigurării egalităţii de şanse”.

Calendarul sesiunii speciale a examenului naţional de Bacalaureat:

29 iunie-3 iulie 2020 – înscrierea candidaţilor
6 iulie 2020 – Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă
7 iulie 2020 – proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
8 iulie 2020 – proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă
9 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
10 iulie 2020 – afişarea rezultatelor (ora 12,00)
10 iulie 2020 – depunerea contestaţiilor (între orele 14,00 – 19,00)
12 iulie 2020 – afişarea rezultatelor finale (după ora 12,00)

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea