Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultate Evaluarea Naţională 2020 Când se vor afişa rezultatele şi când se pot depune contestaţii. Anunţul oficial

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate Evaluarea Naţională 2020 Când se vor afişa rezultatele şi când se pot depune contestaţii. Anunţul oficial de pe Edu.ro

Ministerul Educaţiei şi Cercetării vine cu cele mai noi date privind Evaluarea Naţională, ale cărei probe au avut loc în această săptămână. Ministerul detaliază calendarul afişării rezultatelor, precum şi al depunerii contestaţiilor de către elevii nemulţumiţi de nota obţinută.

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale 2020 vor fi afişate luni, după ce în această săptămână absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut probele scrise la Limba şi literatura română, limba maternă şi Matematică.

Un număr de 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti, s-au înscris în acest an pentru a susţine Evaluarea Naţională din sesiunea 2 – 27 iunie, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Luni se vor afişa rezultatele, până la ora 14:00. Tot luni, între orele 16:00 şi 19:00, şi marţi, între orele 8:00 – 12:00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor la evaluarea naționala 2020

Pentru prima oară, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Elevii care au susţinut miercuri ultima probă a Evaluării Naţionale au primit un cod unic, cu ajutorul căruia vor putea consulta rezultatele. Decizia Ministerului Educaţiei vine după ce mai mulți părinți nu și-au dat acordul, solicitat în scris după prima probă a Evaluării, pentru prelucrarea datelor copiilor lor, precizează secretarul de stat Luminiţa Barcari.

“Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Luminiţa Barcari pentru Digi24.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea