Rămâi conectat

Actualitate

AVERTISMENT pentru persoanele care folosesc medicamente contra arsurilor la stomac: Substanțe cancerigene descoperite în pastilele ce conțin ranitidină

Ziarul Unirea

Publicat

în

AVERTISMENT pentru persoanele care folosesc medicamente contra arsurilor la stomac: Substanțe cancerigene descoperite în pastilele ce conțin ranitidină

Conform autoritățile de reglementare în domeniul medicamentelor din Statele Unite (FDA) și Uniunea Europeană (EMA) medicamentele cu ranitidină au fost supuse unor noi serii de evaluări, asta după ce în unele variante ale medicamentului au fost descoperite reziduri ale unei impurități cancerigene numite N-nitrozodimetilamină (NDMA).

FDA a semnalat prezența NDMA în unele medicamente cu ranitidină.

„Pacienții care au orice nelămurire privind tratamentul lor actual pot să se adreseze medicului sau farmacistului. Există mai multe medicamente indicate pentru aceleași afecțiuni ca și ranitidina care pot fi folosite la alternativă”, a precizat EMA, într-un comunicat.

Prezența impurității cancerigene a fost descoperită de către farmacia Valisure din SUA, care testează medicamentele care sunt puse în vânzare. Ulterior, Valisure a anunțat FDA de descoperirea impurității.

Valisure a precizat că a detectat impuritatea atât în medicamentul Zantac (conține clorhidrat de ranitidină) al grupului Sanofi, cât și în versiuni generice ale medicamentului.

Potrivit directorului general al Valisure, David Light, una dintre cauzele care a dus la apariția impurității este reprezentată de faptul că ranitidina este o substanță instabilă, iar medicamentele își pot schimba proprietățile instant.

În UE, ranitidina este autorizată prin proceduri naționale (de către ANMDMR, în cazul României.

În România, medciamentul Zantac și versiuni generice ale medicamentului sunt indicate pentru afecțiuni precum ulcer duodenal şi ulcer gastric benign, ulcer postoperator, esofagita de reflux, ameliorarea simptomatologiei bolii de reflux gastroesofagian, sindrom Zollinger-Ellison, dispepsie cronică episodică și profilaxia mai multor afecțiuni.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ITP 2024: Ce categorie de mașini trebuie să facă inspecția periodică odată la 6 luni și care sunt exceptate de la această obligaţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

ITP 2024: Ce categorie de mașini trebuie să facă inspecția periodică odată la 6 luni și care sunt exceptate de la această obligaţie Camera Deputaţilor a adoptat, marți, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier și vizează în principal inspecția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea