Rămâi conectat

Actualitate

Autostrada Transilvania: 55 de kilometri vor fi scoşi la licitaţie de CNAIR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CNAIR va scoate la licitație construcția a noi secțiuni din Autostrada Transilvania cu o lungime totală de peste 55 de kilometri, conform unor surse ale Asociației Pro Infrastructură.

Cele trei secțiuni din Autostrada Transilvania (Braşov – Borş) care urmează să fie scoase la licitație pentru Proiectare și Execuție sunt:

  • 3A2 + 3B1 Nădășelu – Mihăiești + Mihăiești – Zimbor (16,8 km + 13,26 km)
  • 3B2 Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km)
  • 3B5 Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,55 km)

Contactaţi de ECONOMICA.NET, oficialii CNAIR au menţionat că documentaţia este pregătită şi urmează să fie validată de către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), pentru a putea fi publicată apoi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Termenul estimat pentru lansarea licitaţiei este finalul anului.

Citește și: Autostrada Sebeş-Turda, lotul 1: stadiul lucrărilor la podul peste Mureș şi râul Ampoi. Termen realist de finalizare – a doua jumătate a anului 2019

Constructori pe 120 de km din A3

Cu noile secţiuni, lungimea tronsoanelor cu constructori din Autostrada Bucureşti – Braşov – Borş (A3) va creşte la 120 de km, de la circa 65 de km în prezent (Gilău – Nădăşelu, Câmpia Turzii – Târgu Mureş, Râşnov – Cristian).

Autostrada A3 (numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş) face legătura dintre Bucureşti şi ieşirea spre Ungaria prin Borş. În prezent, se poate circula doar pe două secţiuni: Centura Bucureşti – Ploieşti (55,5 km) şi Câmpia Turzii – Gilău (52 km).

A3 poate fi considerată cea mai ghinionistă autostradă din România. Cu cinci rezilieri, cheltuieli de peste 1 miliard de euro şi doar 110 kilometri inauguraţi din 600 în 13 ani, a doua autostradă care ar trebui să ne lege de Vestul Europei este departe de a fi gata.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea