Autostrada Sebes-Turda: Vezi castigătorii licitației pentru construirea celor patru loturi!

În urmă cu puțin timp au fost anunțați  câștigătorii licitației pentru proiectare și execuție la cele patru loturi ale Autostrăzii Sebes-Turda. În urma licitației valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro.

Cel mai probabil, urmează contestaţiile, însă în primăvară, potrivit ministrului Dan Șova, se va da negreșit ordinul de începere a lucrărilor.

OFERTELE câștigătoare:

Lot I – 17 km – de la intrarea pe autostrada de la Lancrăm până la Pârâul Iovului – km 0+000 – km 17+000: Asocierea Impregilo SpA/Salini SpA;  Oferta: 539.488.704 lei (oferta câștigătoare de pe locul 3).

Lot II – 24,25km – de la Pârâul Iovului, via Alba Iulia, până la intrarea în municipiul Aiud – km 17+000 – km 41+250: Asocierea RCM Construzioni SRl/Imob Lux Construct SRL/Consinit SRL/Societatea de Constructii Napoca SA/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/SC T Dancor RomConstruct SRL/SC Shelter Construct  SRL/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A./ Schiavo & C.SpA/Eurocerad International SRL;  Oferta: 460.019.270 lei (Oferta câștigatoare de pe locul 1)

Lot III – 12,45km – de la intrarea in Aiud până la nodul de la Decea – km 41+250 – km 53+700: Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A;  Oferta: 420.511.921 lei (oferta câștigatoare de pe locul 3)

Lot IV – 16,3 km – de la nodul Decea pana la intrarea in autostrada in zona Turda – km 53+700 – km 70+000: SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH.  Oferta: 470.004.894 lei (oferta câștigatoare de pe locul 2)

Potrivit Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, derularea licitaţiei aferentă celor patru tronsoane de autostradă a fost realizată în timp record, unic în istoria CNADNR SA, respectiv 50 de zile calendaristice.

De asemenea, în urma derulării procedurii de licitaţie în vederea atribuirii contractului „Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4”, valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro.

În vederea atribuirii contractului pentru construcţia celor 70 de kilometri ai tronsonului de autostradă Sebeş – Turda, la licitație au fost înscrise 43 de oferte, dintre care doar patru sunt câștigătoare.

Conform procedurii de atribuire, în conformitate cu fişa de date a achiziţiei, valoarea de licitaţie este de 550 milioane euro pentru toţi cei 70 km de autostradă, ceea ce înseamnă 7,8 milioane de euro/km.

Coridorul IV paneuropean începe în Germania, continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta, iar în România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând până la Istanbul.

Vezi AICI cele 43 de oferte înscrise în licitație!

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| Omagiu adus de un băiețel din comuna Vințu de Jos în cinstea poetului Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Micul patriot, Tudor Limbean, un cetățean de cinste al comunei Vințu de Jos, a adus un omagiu marelui poet Mihai… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

Relu de la scularie 23 decembrie 2013 at 15:06

…and the winer is JV SC Strabag SRL – SC Straco Grup SRL!:))

drona 23 decembrie 2013 at 18:12

Iar ii dati cu contestatiile ! Daca caietul de sarcini este facut corect si fara dubii ce sa mai contesti ? Dar oare e facut fara dubii? La asta trebuie sa vegheze Sova ca d-aia ii sef. Dar el saracu a cazut ca musca in lapte si a primit rasplata de la Ponta ceva la care nu se pricepe. Asa ca baiguie si el ceva despre niste lucruri care ar trebui sa fie f. clare. Vai de el si de soarta autostrazii. Sa dea D-zeu sa nu am dreptate.

BRINOIESCU K 25 decembrie 2013 at 12:03

Daca nu se intalneste Smeckerul cu …restul,poate se face de aminte,lu`”Mosu Guvernoiu” sa ne lase ceva sub Brazi…!

Paraul Iovului 28 decembrie 2013 at 18:20

Sigur un mare efort in acest sens a depus si „omul marilor proiecte” super-eroul din Cealalta Capitala a Romaniei Florin Roman. Fara dumnelui licitatia nu se termina nici in anul 2027.

Nae 29 decembrie 2013 at 10:47

Acum un an nimeni, in afara de Roman, nu credea ca va incepe licitatia pentru autostrada.Astazi …ca nu se termina.
Asta e, omul a bifat o realizare din categoria ,,fapte, nu vorbe”.

Comentariile sunt oprite