Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Sebes-Turda: Vezi castigătorii licitației pentru construirea celor patru loturi!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu puțin timp au fost anunțați  câștigătorii licitației pentru proiectare și execuție la cele patru loturi ale Autostrăzii Sebes-Turda. În urma licitației valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro.

Cel mai probabil, urmează contestaţiile, însă în primăvară, potrivit ministrului Dan Șova, se va da negreșit ordinul de începere a lucrărilor.

OFERTELE câștigătoare:

Lot I – 17 km – de la intrarea pe autostrada de la Lancrăm până la Pârâul Iovului – km 0+000 – km 17+000: Asocierea Impregilo SpA/Salini SpA;  Oferta: 539.488.704 lei (oferta câștigătoare de pe locul 3).

Lot II – 24,25km – de la Pârâul Iovului, via Alba Iulia, până la intrarea în municipiul Aiud – km 17+000 – km 41+250: Asocierea RCM Construzioni SRl/Imob Lux Construct SRL/Consinit SRL/Societatea de Constructii Napoca SA/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/SC T Dancor RomConstruct SRL/SC Shelter Construct  SRL/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A./ Schiavo & C.SpA/Eurocerad International SRL;  Oferta: 460.019.270 lei (Oferta câștigatoare de pe locul 1)

Lot III – 12,45km – de la intrarea in Aiud până la nodul de la Decea – km 41+250 – km 53+700: Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A;  Oferta: 420.511.921 lei (oferta câștigatoare de pe locul 3)

Lot IV – 16,3 km – de la nodul Decea pana la intrarea in autostrada in zona Turda – km 53+700 – km 70+000: SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH.  Oferta: 470.004.894 lei (oferta câștigatoare de pe locul 2)

Potrivit Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, derularea licitaţiei aferentă celor patru tronsoane de autostradă a fost realizată în timp record, unic în istoria CNADNR SA, respectiv 50 de zile calendaristice.

De asemenea, în urma derulării procedurii de licitaţie în vederea atribuirii contractului „Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4”, valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro.

În vederea atribuirii contractului pentru construcţia celor 70 de kilometri ai tronsonului de autostradă Sebeş – Turda, la licitație au fost înscrise 43 de oferte, dintre care doar patru sunt câștigătoare.

Conform procedurii de atribuire, în conformitate cu fişa de date a achiziţiei, valoarea de licitaţie este de 550 milioane euro pentru toţi cei 70 km de autostradă, ceea ce înseamnă 7,8 milioane de euro/km.

Coridorul IV paneuropean începe în Germania, continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta, iar în România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând până la Istanbul.

Vezi AICI cele 43 de oferte înscrise în licitație!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea