Autostrada Sebeș-Turda NU ESTE GATA și nu poate fi recepționată. Ministrul Transporturilor: „Încă se lucrează, ne rugăm de ei să facă documentaţiile să îşi ia şi banii”

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova,  a declarat că cele două loturi din Autostrada Sebeș-Turda nu pot fi recepționate, în ciuda a ce spun toţi cei care dau filmuleţe din dronă.

“Din păcate, nu pot să fac abstracţie de faptul că pe cele 13 şantiere de autostrăzi se avansează în ritm de melc, deşi la nivel de minister şi de Companie (CNAIR – n. r.) am făcut toate eforturile şi am atins obiectivele pe care mi le-am propus – acelea de a nu mai exista bariere administrative în calea constructorilor. Slăbiciunea companiilor care au câştigat aceste licitaţii nu pot să spun că nu se vede şi mă îngrijorează faptul că aceleaşi companii se luptă şi pe licitaţiile care sunt în derulare şi se contestă şi stăm cu proiectele pe loc. E dreptul lor legitim, dar nu pot să privesc cu încredere la un antreprenor care a mai aplicat pentru alte câteva segmente de autostradă şi nu este în stare să îşi termine segmentele sau segmentul pe care lucrează.

ELIT

Citește și: FOTO-VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, progres dezamăgitor în luna iunie 2018

Cu atât mai rău la cele două loturi de pe Sebeş-Turda, unde, deşi pare că-i gata autostrada, nu este gata, pentru că nu poate fi recepţionată şi nu din motive extravagante, să spun aşa, deşi legal corecte, că ar lipsi nu ştiu ce clanţă la un centru de întreţinere, ci pentru că, pe măsură ce se fac nişte evaluări prealabile din perspectiva calităţii asfaltului, de exemplu la unul din loturi, rezultatele nu sunt dintre cele încurajatoare. Şi, dacă ar fi altfel, în ciuda a ce spun toţi cei care dau filmuleţe din dronă, am avea notificare din partea antreprenorilor să ne prezentăm la recepţie”, a spus Șova într-un interviu pentru Agerpres.

Șova a mai declarat că pe 21 iunie a expirat termenul de predare a Lotului 4 din Autostada Sebeș-Turda, dar nu a primit nicio notificare din partea constructorului.

“Pe 21 iunie a expirat termenul de predare la lotul 4 şi nu am primit nicio notificare. Dacă cineva se va uita cu atenţie, va vedea că pe un lot se fac controale mai amănunţite, pe celălalt lot se repară taluzuri, deci încă se lucrează – şi nu îi încurcă nimeni şi, culmea, ne rugăm de ei să facă documentaţiile să îşi ia şi banii. Paradoxal, dar nu pot să fac abstracţie de acest lucru – şi mă străduiesc cât pot de mult să îl promovez şi în perspectivă publică – pentru că, dacă în trecut au existat motive imputabile beneficiarului apropo de crearea fronturilor de lucru pentru antreprenori, astăzi şi în ultimele luni nu mai există”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Citește și: De ce nu s-a deschis în luna iunie autostrada Sebeș-Turda, loturile 3 și 4? Care este termenul avansat de reprezentanții CNAIR?

Lotul 3 tranzitează judeţul Alba şi are o lungime de 12,45 de kilometri, de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, iar lotul 4 al autostrăzii are o lungime de 16,3 kilometri şi costă 470 milioane lei, fără TVA.

Autostrada A10 între nodurile Turda și Aiud este pregătită pentru a primi traficul rutier, au anunțat membrii Asociației Pro Infrastructură (API). Mai mulți șoferi au amenințat cu proteste dacă Compania de Drumuri nu va face recepția lucrărilor.

Sursa: monitorulcj.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Eu 2 iulie 2018 at 7:39

Am vazut la tv declaratia asta din parlament,se scuza si arunca vina doar pe constructori.Mai nene,voi (guvernantii,actuali si vechi,nu mi pasa de culoarea politica),sunteti cei care a ti acceptat si inca acceptati la licitatii firmele de care va plangeti! Voi faceti caietele de sarcini,voi puneti conditiile,sunteti partea din contract care are cutitul si furculita,cum va scuzati e penibil.

exe 2 iulie 2018 at 12:57

Daca erau intirzieri din vina constructorului probabil apareau penalizari de ordin financiar. Are idee cineva daca plateste asa ceva?

contribuabil aiudean 2 iulie 2018 at 16:03

Mai ipocrutule , nu tie rusine sa vi cu asemenea povesti ?

contribuabil aiudean 2 iulie 2018 at 16:07

Nu aveti nici un pic de rusine … Nu ne spui si faptul ca nu trebuie sa avem autostrazi pt ca atunci am duce-o mai bine ?
Ati facut din tara asta , una in care nimeni nu mai doreste sa stea , toti tinerii vor ,doar sa plece . Suntem a doua tara din lume la emigratie , dupa Siria , iar voi ne povestiti tampenii. Nu toti suntem de cumparat cu un litru de ulei si un kg de zahar. Ii dai o mana de ajutor tovarasului Darzu , care ne spune el cat de bine o ducem … NU va e rusine ma ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...