Rămâi conectat

Economie

Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat ”Ghidul RCA”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

ASF a lansat ”Ghidul RCA”, în varianta electronică, unde orice doritor poate accesa informații utile și complete cu privire la încheierea unei polițe de răspundere civilă auto. Consumatorul va afla de aici cum se calculează prețul unei polițe, ce înseamnă sistemul bonus-malus, cum să verifice datele unei polițe în sistemul CEDAM și cui trebuie să se adreseze în cazul în care are o problemă cu asigurarea auto obligatorie.

La încheierea unei polițe RCA nu uitați să cereți și formularea pentru constatarea amiabilă. Acest formular este tipărit și distribuit de societățile de asigurare autorizate să practice RCA. În altă ordine de idei, pentru a beneficia de sistemul bonus-malus, este important să verificați acuratețea datelor înscrise în polițele de asigurare încheiate și, totodată, să înștiințați asiguratorul cu privire la eventualele inadvertențe între informațiile completate și cele reale.

Există posibilitatea ca pe polița de asigurare RCA să apară erori în transcrierea datelor reale ale asiguratului și ale vehiculului, care pot duce la stabilirea unei clase eronate de bonus-malus. De asemenea, trebuie să verificați corectitudinea completării rubricilor existente în poliță și documentul Carte Verde, respectiv informațiile despre părțile implicate în contract , perioada de valabilitate a asigurării, prima de asigurare, datele tehnice ale vehiculului, conform documentelor de identitate ale acestuia, precum și statele în care documentul Carte Verde are valabilitate. Forma și conținutul poliței de asigurare RCA, a documentului Carte Verde, a vignetei, precum și caracteristicile tehnice care trebuie îndeplinite pot fi vizualizate pe pagina ASF, la rubricile Legislație și Consumatori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Instituțiile Financiare Nebancare nu mai pot percepe dobânzi exorbitante: Noua lege se aplică și contractelor aflate în derulare

Bera Larisa

Publicat

în

Instituțiile Financiare Nebancare nu mai pot percepe dobânzi exorbitante: Noua lege se aplică și contractelor aflate în derulare O nouă lege care prevede plafonarea dobânzilor pentru împrumuturile de la instituții financiare nebancare (IFN) a trecut de Curtea Constituțională și urmează să fie promulgată. Citește și: Controale la IFN-urile din Alba și alte cinci județe. Protecția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea